Apă cu lămâie și miere pe stomacul gol: 8 beneficii pentru sănătatea ta

Apă cu lămâie și miere pe stomacul gol: 8 beneficii pentru sănătatea ta

Publicat de Larisa Moldovan pe 5 December 2020 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

O persoană poate trăi în medie trei săptămâni fără hrană și doar 3 zile fără apă. Știm cu toții cât de important este să bei apă. Nu numai că ajută la reglarea temperaturii corpului, dar curăță corpul, îmbunătățește metabolismul și favorizează pierderea în greutate.

Lămâia conține acid citric și este bogată în vitamina C – un antioxidant care combate radicalii liberi dăunători și reduce inflamațiile.

Pe de altă parte, mierea are proprietăți antibacteriene, antiseptice și unele proprietăți antioxidante.

Combinarea acestor produse are un efect cu adevărat magic.

Rețetă pentru apă cu lămâie și miere:

  • 1 pahar de apă caldă (dar nu fierbinte)
  • suc din jumătate de lămâie
  • 1 linguriță miere

Adăugați sucul de la jumătate de lămâie și o lingură de miere în apă caldă și amestecați. Se bea pe stomacul gol.

Iată câteva lucruri benefice care se vor întâmpla corpului tău când vei începe să bei apă cu lămâie și miere pe stomacul gol.

1. Arde grăsimea.

Efectul pierderii în greutate de la apa cu lămâie și miere este unul dintre principalele motive pentru popularitatea acestei băuturi. Sucul de lămâie îmbunătățește funcția excretorie a organismului, îmbunătățind mișcarea sângelui și a limfelor.

Apa caldă cu lămâie și miere îmbunătățește metabolismul. Când le bei pe stomacul gol, îți ajustează corpul pentru a arde grăsimile.

2. Ajută digestia.

Unul dintre cele mai vizibile efecte ale apei cu lămâie și miere este digestia îmbunătățită. Băutura sporește producția de suc gastric și a bilei. Acest lucru ajută la descompunerea alimentelor și absorbția nutrienților.

3. Are proprietăți diuretice.

Excesul de apă provoacă o presiune asupra inimii și crește tensiunea arterială. Apa cu lămâie și miere ajută la eliminarea excesului de apă și la reducerea edemului și a hipertensiunii.

4. Curăță pielea de acnee.

Consumul de apă cu lămâie și miere pe stomacul gol este cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru pielea ta. Vei observa cum pielea ta devine mai curată după aproximativ 2-3 săptămâni de consum regulat al acestei băuturi. Unii oameni folosesc sucul de lămâie pentru a trata acneea, dar acest remediu nu funcționează pentru toată lumea, deoarece poate irita și arde pielea sensibilă.

Antioxidanții din lămâie și miere, cei care au proprietăți antibacteriene, ajută și la curățarea pielii.

5. Crește imunitatea.

Apa cu lămâie și miere vă poate proteja de răcelile și alergiile sezoniere. Veți observa că este mult mai puțin probabil să răciți și vă recuperați mult mai repede dacă beți această băutură în fiecare zi.

Tratamentul cu miere poate ajuta, de asemenea, la combaterea alergiilor la polen. Mierea conține de obicei o cantitate mică de polen și prin introducerea ei treptat în organism vă poate ajuta să vă reduceți sensibilitatea la polen.

6. Tratează bolile inflamatorii ale gâtului.

Dacă aveți dureri în gât, o băutură caldă cu lămâie și miere oferă o ușurare aproape instantanee. Peroxidul conținut în miere acționează ca un dezinfectant. Din acest motiv, mierea este uneori aplicată pe răni și arsuri. Apa cu lămâie și miere poate reduce inflamația și durerile în gât.

7. Reduce tusei și desfundă nasul.

Drajeuri cu miere și lămâie sunt adesea folosite pentru tuse, dar nimic nu se compară cu o băutură proaspăt făcută cu miere și lămâie. Mierea în practica Ayurveda a fost folosită pentru a rezolva problema secreției excesive de mucus. Mierea reduce producția de mucus, iar lămâia îl diluează. Împreună, reduc în mod eficient blocarea căilor respiratorii.

8. Ameliorează constipația.

Consumul regulat de apă caldă cu lămâie și miere dimineața ajută la reglarea scaunului. Apa caldă ajută la digerarea conținutului din stomac, iar lămâia facilitează secreția, inclusiv secreția de mucus din peretele intestinal. Acest lucru ușurează golirea, ceea ce reduce balonarea și flatulența care însoțesc constipația.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!