Anxietatea te împiedică să trăiești în prezent și să te bucuri de viață

Anxietatea te împiedică să trăiești în prezent și să te bucuri de viață

Publicat de Larisa Moldovan pe 2 November 2020 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieRevista Sufletului

Oamenii care trăiesc cu anxietate știu cât de epuizant este. Ne gândim la toate atât de mult încât pierdem pacea și fericirea prezentului.

Anticipăm evenimente negative în viitor care s-ar putea să nu se întâmple și apoi suferim din cauza lor ca și cum s-ar fi întâmplat deja.

Suntem suspicioși față de cei care ne arată căldură și sprijin, pentru că încercăm constant să ne protejăm de durere și dezamăgire. Drept urmare, încetăm să mai trăim și lipim un ghips pe răni imaginare.

Anxietatea înseamnă a depune eforturi constante pentru a rezolva problemele de mâine. Ne comportăm de parcă am ști din timp cine va acționa în ce situație și cum, de parcă am cunoaște toate secretele vieții și putem preveni toate problemele dacă ne străduim suficient de mult.

Rupem relațiile cu oamenii care ne plac pentru că credem că ne pot dezamăgi; renunțăm la lucrurile care ne plac pentru că ne este teamă că acestea vor duce la suferință și dezamăgire; nu mai vorbim despre anumite subiecte de teamă să nu fim înțeleși greșit.

Stăm departe de multe sentimente, relații și realizări, gândind că în acest fel ne vom proteja de suferință, dar în realitate ne îndepărtăm doar de pacea sufletească din prezent.

Nimeni nu știe ce se va întâmpla mâine. Indiferent că ni se pare că știm totul despre oameni sau despre viață în general, ne așteaptă multe alte surprize.

Dar anxietatea îți ia dreptul de a descoperi ce este mai bun la tine. Te scufundă în lumea negativității, pe care tu însăși o creezi în capul tău și nu te lasă să ieși de acolo, obligându-te să stai singur printre gândurile eșecurilor și înfrângerilor.

Anxietatea ne ia liniștea de astăzi fără să rezolvăm probleme mâine. Ne fură șansa de fericire și ne umple de frici și îndoieli care ne paralizează și ne împiedică să mergem încrezători înainte.

A trăi cu anxietate înseamnă a merge tot timpul cu inima grea și cu mintea neliniștită. Este vorba despre a încerca să trăiești bine și fericit, dar să te apleci constant sub greutatea gândurilor tale. Aceasta este o căutare constantă de soluții la probleme inexistente și timp pierdut în situații care există doar în capul tău.

A trăi cu anxietate este un război intern pentru o liniște de neatins.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!