Am scos din viața mea oamenii care se prefăceau că-mi sunt prieteni. Și apoi aceasta s-a îmbunătățit!

Am scos din viața mea oamenii care se prefăceau că-mi sunt prieteni. Și apoi aceasta s-a îmbunătățit!

Publicat de Larisa Moldovan pe 23 November 2020 in Dezvoltare PersonalaGanduriLecții de viațăPersonalitatePsihologieRelatiiSfaturiViata

Acest eseu de Stephanie Reeds a fost publicat de The Power of Silence.

“Eu sunt acea persoană care apreciază cu adevărat o relație. Persoana aia iubitoare și grijulie care este mereu acolo pentru tine, indiferent de situație. Da, am fost mereu acea persoană.

Am trăit întotdeauna după regula conform căreia prietenia, le fel ca o floare, trebuie îngrijită, altfel se va usca și va muri. Și m-am dăruit întotdeauna în relații. Întotdeauna mi-am dorit să fiu alături de cei pe care îi iubesc.

Am fost înconjurat de oameni diferiți. Dar mereu mi-am spus: „Tratează-i pe ceilalți așa cum vrei să fii tratat”. Oamenii care ar trebui să fie lângă tine vor fi. Cei care merită vor primi atenția voastră.

Până într-o zi când mi-am dat seama că mă dăruiesc complet oamenilor greșiți. În cele din urmă am văzut adevărul care era în fața ochilor mei în toată această perioadă de timp. Mi-am dat seama că m-am înșelat tot timpul.

Oamenii nu te vor trata întotdeauna la fel cum îi tratezi tu. Unii dintre ei  sunt prezenți în viața ta doar pentru a profita de tine. Ei apar doar atunci când au nevoie de tine. Așadar, am făcut un mic experiment. Am încetat să îi mai sun. Am încetat să îi mai întâlnesc. Am dispărut complet. Voiam doar să văd câte plante uscate am udat de-a lungul anilor.

Realitatea crudă m-a zguduit. Mi-a frânt inima, dar m-a și făcut să înțeleg mai bine oamenii din jur. Și, în cele din urmă, am decis să iau lucrurile în mâinile mele și să-i îndepărtez pe acei oameni care nu mă apreciau. Multe prietenii despre care credeam că sunt reale s-au pierdut, dar sentimentul pe care l-am trăit după ce am descoperit adevărul m-a eliberat.

Prietenia ar trebui să fie o stradă cu două sensuri. Nu vă puteți aștepta să obțineți ceva dacă nu dați nimic în schimb. Aceasta este singura cale. Dacă ții cu adevărat la cealaltă persoană, vei fi acolo pentru ea, indiferent cât de ocupată este viața ta. Nu există scuze când iubești pe cineva. Ești mereu acolo pentru ea, pentru că ai decis să fii acolo.

Prin urmare, am încetat să-mi mai ofer inima și sufletul oamenilor care nu apreciază. Merit să fiu înconjurată de oameni care mă respectă și mă iubesc sincer.

Timpul meu este prea prețios pentru a-l putea petrece cu oameni care nu mă fac fericită. I-am lăsat pe toți cei care m-au rănit vreodată, m-au neglijat, m-au abandonat, m-au ignorat și apoi s-au prefăcut că îmi sunt prieteni când au avut nevoie de mine.

Aș prefera să am un singur prieten loial și grijuliu care mă iubește cu adevărat decât să-mi pierd viața cu oameni care se prefac că mă iubesc, dar nu au timp pentru mine.

Calitatea este mai importantă decât cantitatea. ” Sunteți de acord?Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!