Am încetat să mai fiu bolnav când am înțeles asta!

Am încetat să mai fiu bolnav când am înțeles asta!

Publicat de Larisa Moldovan pe 15 April 2024 in Dezvoltare PersonalaPsihologieSanatateSpiritualitate

În trecut, mai ales în copilărie, mă îmbolnăveam foarte des. Durerea în gât și durerea de cap au fost lucruri care m-au însoțit încă din copilărie. După vârsta de 18 ani, am învățat să fac față cumva acestor simptome, dar pentru mine era interzis consumul de alimente sau băuturi reci!

Desigur, activitățile sportive m-au făcut mai puternic, dar am observat că ori de câte ori aveam parte de situații stresante în viața mea, începea imediat să mă doară capul.

La vârsta de 18 ani a început să mă pasioneze yoga, apoi medicina chineză. După 8 ani de studiu, am realizat că stările noastre depind în mare măsură de emoțiile pe care le trăim.

Aparent, organele noastre au propriile lor emoții care afectează în mod semnificativ funcționarea lor.

Din cărțile chinezești am aflat că vezica biliară și ficatul sunt afectate de emoții precum furia reprimată și mânia, supărările nespuse, incapacitatea de a ne exprima emoțiile, ceea ce duce la stagnarea bilei din cauza stresului!

Încă din copilărie am fost un copil închis și am ținut totul în mine, nu am spus niciodată ce mă deranjează. Din păcate, situația nu s-a îmbunătățit nici când am crescut, deoarece am continuat să îmi interzic să fac anumite lucruri.

Emoțiile nespuse și tensiunea morală constantă au afectat sănătatea mea, și am realizat că trebuie să schimb acest lucru, deoarece am înțeles că medicina modernă doar atenuează simptomele, dar nu elimină cauza.

Am realizat că nu poți să eviți situațiile stresante, pentru că te vei întâlni tot timpul cu ele de-a lungul vieții, dar poți face alt lucru: poți să alegi cum să reacționezi în fața acelor situații. Poți să alegi să nu te mai consumi, să nu te mai superi, să nu te mai stresezi.

Bineînțeles, emoțiile și sentimentele sunt normale și le vom simți mereu, dar trebuie să încercăm să le controlăm ca să nu ne facă rău.

Când am înțeles că nu trebuie să lucrăm cu bolile și nici cu emoțiile, ci cu sinele nostru și cu modul cum privim anumite situații, am încetat să mă mai îmbolnăvesc și să sufăr și acum ajut oamenii să-și schimbe viața pentru a experimenta doar emoții pozitive.

Oamenii care au adoptat gândirea pozitivă au o viață mult mai frumoasă, mai fericită și mai liniștită. Oamenii suferă doar din cauza emoțiilor negative, deoarece ele declanșează hormoni de stres care afectează organismul și organele interne.

Dar când ne schimbăm viața și perspectiva față de situații, când începem să gândim altfel și să ne stabilim prioritățile, să ne găsim scopul corect al vieții, trecem la un scenariu de viață pozitiv, situațiile de viață se schimbă și experimentăm doar emoții pozitive, fără stres, frică și îngrijorare!

Eu însumi mi-am schimbat viața și ajut oamenii să-și schimbe modul de gândire într-unul pozitiv. Fiecare persoană este capabilă să-și schimbe viața, trebuie doar să înceapă.

Prin urmare, de îndată ce am început să gândesc pozitiv și am înțeles că eu însumi decid cum să trăiesc, în ce condiții și circumstanțe, viața mea s-a schimbat.

Am ajutat deja mii de oameni să ajungă la un nou nivel, așa că fiecare persoană își poate schimba viața, trebuie doar să dorească și să înceapă să lucreze în această privință.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!