Ai probleme cu somnul? Vezi cum poti trata insomnia

Ai probleme cu somnul? Vezi cum poti trata insomnia

Publicat de Larisa Moldovan pe 9 June 2017 in Sanatate

Insomnia este o afecțiune comună atât la bărbați, cât și la femei. Datorită stilului de viață stresant, alimentației necorespunzătoare sau epuizării, organismul poate rămâne atent chiar și atunci când este absolut obosit.

Există numeroase moduri naturale în care vă puteți ajuta corpul să se relaxeze înainte de a ajunge în sfârșit la faza de dormit și yoga este doar una dintre aceste căi.
Yoga nu este doar despre flexibilitate, ci și despre starea de spirit, folosirea energiei și a respirației care vă vor îndruma spre seninătate și fericire.

Pentru a obține cele mai bune rezultate din aceste poziții, aveți nevoie de liniște, concentrare și pregătire. Obiectivul nu este acela de a sta perfect în orice poziție, ci de a învăța cum să vă controlați mintea interioară.

Veți avea nevoie de aproximativ un minut pentru fiecare poitie, un interval care poate crește zilnic. Asigurați-vă că, până la sfârșitul practicii dvs., mentineti fiecare pozitie timp de cinci minute sau chiar mai mult.

1. Pozitia copilului

În cazul în care suferiți de afectiuni la genunchi, ați putea să omiteți această poziție. În caz contrar, este foarte recomandat să faceți acest lucru pentru a vă calma sistemul nervos și pentru a vă relaxa spatele, umerii, stomacul și gândurile.
Asigurați-vă că vă păstrați picioarele aproape împreună și trageți fundul înapoi, spre tocuri. Dacă nu puteți ajunge până la spate, plasați o pătură sub spatele dvs. și relaxați-vă complet
Intindeti brațele mult în fața și țineti evidența timpului folosind un cronometru. Respirați lung și profund pe măsură ce vă întindeți spatele.

2. Pozitia unghiului inclinat

De asemenea, cunoscut sub numele de pozitia fluturelui, acesta poate fi efectuata cu foarte puțin efort. Așezați-vă pe spate, ridicați genunchii în sus, aduceți tălpile picioarelor împreună și lăsați genunchii să cadă la sol de pe fiecare parte.
Utilizați un teanc de cărți sau o pătură pliată sub fiecare genunchi pentru a vă menține genunchii fixați dacă nu pot cădea pe podea. Respirati lung si profund in timp ce faceti asta.

3. Rotirea pe spate

Stați pe spate și tineti genunchii împreună. Puteți, de asemenea, să vă tineti si gambele dacă este mai ușor pentru dvs. Deplasați-le lent în lateral. Acest lucru ajută la reducerea durerii de spate după o zi stresantă.
Asigurați-vă că vă țineți umerii la sol ca sa nu exercitați o presiune suplimentară asupra lor. Nu uitați respirațiile lungi când vă mișcați.

4. Rasucirea coloanei vertebrale

Din nou, poziționați-vă pe spate și tineti genunchii impreuna. Permiteți genunchilor să coboare până jos la dreapta. Pentru mai multă stabilitate, țineți coapsa stângă cu mâna dreaptă.
În timp ce faceți acest lucru, intindeti brațul stâng spre stânga și întoarceți-vă încet capul spre stânga. Păstrați umerii cât mai mult posibil la sol.

5. Pozitia pestelui

Rămâneți pe spate și intindeți ambele brațe pe lateral. Tineti palmele în jos și trageți-le în apropierea feselor. Începeți apăsarea brațelor inferioare și îndoiți coatele.
Obiectivul este să vă ridicați în sus numai cu partea superioară a corpului și să vă deschideți inima. Tineti capul js, dar daca acest lucru este incomfortabil pentru dvs. puteti sa il tineti si sus. Respirați adânc de la cinci până la zece ori și apoi expirati cu grijă.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!