Ai grija de sufletul tau… Sa nu-ti irosesti sentimentele adevarate pe oameni ieftini!

Publicitate

“Nu contează atât de mult ceea ce faci, ci câtă dragoste pui în ceea ce faci.” – Maică Tereza

Niciodată să nu îți bați joc de un suflet bun pentru că niciodată nu o să știi când vei cădea și tu….și atunci să te ferești de cei cărora le-ai făcut rău. Ura persoanei care te-a iubit din tot sufletul o să te lovească și o să te doară, o să te îngenuncheze exact cum ai facut și tu…

Să știi că în viață totul se plătește, nimic nu rămâne neachitat. Suferința celui care te-a iubit nu rămâne nepedepsită, nopțile nedormite, visurile spulberate, zilele care au trecut fără rost, clipele de durere și singuratate, strigătul surd al inimii zdrobite, sângerande, toate se plătesc.

Cum oare pot sta unii oameni calmi, liniștiți, cum pot pune capul pe pernă atunci când știu că undeva un suflet sângerează din cauza lor?! Am citit undeva că “oamenii și-au pierdut umanitatea”….

Tu, suflet bun să nu îți clădești niciodată fericirea pe nefericirea altui suflet, nu te încadra în categoria oamenilor care calcă totul în picioare, păstrează-ți bunătatea, căldura în suflet, inima pură, pentru că altfel zâmbetul de acum de pe buzele tale va fi plătit mai târziu cu râuri de lacrimi, te vei îneca în propria suferință.

Dacă nu mai iubești o persoană ai demnitatea și spune-i acest lucru, chiar dacă suferă la început sau o perioadă de timp , va aprecia sinceritatea ta, faptul că nu ți-ai bătut joc și ai avut curajul să ieși din viața ei elegant. Nu-i rupe inima în bucăți, nu s-a inventat până acum un medicament care să vindece o inimă rănită de prea multă suferință din dragoste. Și doare…doare atât de rău…

Publicitate

Dar unii sunt atât de egoiști încât se gândesc doar la ei, la sufletul lor, la binele lor și calcă în picioare totul, chiar și sufletul care le-a fost alături ani la rând, care le-a fost alături atunci când au căzut, care i-a ridicat, i-a susținut și nu le-a cerut nimic în schimb.

Dar cine să mai aprecieze azi un suflet bun?! Când totul se bazează pe minciună, falsitate, lașitate, ipocrizie…Adevăratele valori au intrat în umbră, au fost detronate. Omul bun este luat de fraier, dar ai grijă că universul lucrează și totul ți se va întoarce la un moment dat, atunci când crezi că ești cel mai fericit om de pe pământ.

Nu-ți bate joc de un suflet bun, nu merită să-i faci rău, nu-l înțepa inima cu spinul trandafirului dăruit căci va sângera atât de tare încat lacrimile vor forma un ocean roșu, plin de pești răpitori în care tot tu îți vei găsi sfârșitul. Și atunci să nu aștepți milă, pentru că nu meriți.

Păstrează un suflet bun, nu-l păta cu egoismul tău, dacă nu-l meriți pleacă și lasă-l curat, asa cum l-ai găsit. Nu irosiți niciodată sentimente adevărate pe oameni ieftini!

Articol scris de Dorobantu Oana Daniela

“Dragostea e chiar parte din suflet. E de aceeași natură. Dragostea e o scânteie divină ca și sufletul, și tot că el e incoruptibilă, indivizibilă, nepieritoare. E un punct de foc în noi, nemuritor și infinit, pe care nimic nu-l poate mărgini și nimic nu-l poate atinge. Îl simți arzând până în măduva oaselor și-l vezi stârlucind până în adâncurile cerului.” – Victor Hugo

Ce ai mai adauga la acest articol? Scrie-ne parerea ta in comentariile de mai jos! Aici invatam impreuna despre viata! Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Relatii

Dupa ce vei citi acest articol vei invata si tu sa ierti…

Publicitate

“Atunci cand ierti pe cineva nu inseamna ca te impaci cu acea persoana, de fapt, reusesti sa impaci o idee cu tine insuti” – Cristian Teleuca

-Eu n-o să iert, – a spus Ea

-Iartă, o să-ți fie mai ușor, – a zis Îngerul.

-Pentru nimic în lume, așa ceva nu se iartă. Niciodată. – a zis Ea.

-O să te răzbuni? – a întrebat Îngerul.

-Nu o să mă răzbun.

-Dar aștepți o pedeapsă cruntă?

-Nu știu dacă există vreo pedeapsă pe măsură.

-Cu toții vom plăti pentru deciziile noastre. Mai devreme sau mai târziu. E inevitabil.

-Da, știu asta.

-Atunci iartă, scoate această povară de pe inimă. Ești departe de cei care te-au supărat.

-Nu, nu pot, nu vreau. Nu merită să fie iertați.

-Bine, cum dorești și unde o să păstrezi această supărare?

-Aici și aici, – a răspuns Ea, arătând spre piept și cap.

-Te rog să fii mai atentă. Supărările sunt otrăvitoare. – i-a zis Îngerul.

Supărarea i-a cuprins mintea și sufletul, dar ea era atât de tânără, plină de viață. Apoi s-a căsătorit, și-a creat o familie, au apărut copiii, au trecut mulți ani până ea din nou a auzit cuvântul „a ierta”.

-Am fost trădată de soț. Nu mă înțeleg prea bine cu copiii. Nici cu banii nu stau prea bine. Ce să fac? – a întrebat Ea de un psiholog experimentat.

El a ascultat-o cu atenție, a concretizat multe lucruri, o ruga să povestească despre copilăria sa. Ea se supăra, încerca să evite discuțiile despre trecut, însă El a reușit să scoată adevărata problemă la iveală.

-Trebuie să-ți purifici sufletul. Prea multe rădăcini au prins supărările vechi. Din această cauză ai probleme în viața personală, probleme financiare.

-Simt și eu că ceva nu este în regulă. Sunt foarte nervoasă, deseori am stări depresive, iar uneori îmi vine să-i omor pe toți. Înțeleg că trebuie să scap de tot ce mă apasă, dar cum?

-Iartă acea prima supărare, care stă la baza tuturor și vei vedea cum toate se vor prăbuși după asta.

Publicitate

-Pentru nimic în lume. Eu am dreptul să mă supăr, am pentru ce.

-Vrei să fii dreaptă sau fericită?

Ea nu a răspuns, s-a ridicat și a plecat.

Au mai trecut câțiva ani… femeia a venit deja la consultația nu a psihologului, dar a medicului. Acesta examina rezultatele investigațiilor sale și nu știa de la ce să înceapă.

-Doctore, spuneți-mi ceva.

-Dvs. aveți rude?

-Părinții au decedat, de soț am divorțat, am copii și nepoți. Dar de ce întrebați?

-Înțelegeți, aveți cancer. E o tumoare la creier, care se dezvoltă foarte repede.

-Și ce putem face. O operație?

-Nu cred că e posibil. Cardiograma dvs. tot nu arată prea bine. Nu cred că inima dvs. o să poată suporta o intervenție atât de complicată. Și analiza sângelui e cu abateri de la normă. Eu o să vă prescriu niște medicamente, dar și dvs. trebuie să faceți tot posibilul pentru a face față operației, cel puțin din punct de vedere moral.

-Cum anume?

-Mai multe emoții pozitive, comunicare cu cei dragi. Îndrăgostiți-vă la urma, urmei. Iertați-i pe cei care v-au supărat. Și asta ajută foarte mult.

-Serios? A întrebat Ea ironic.

-Desigur, însănătoșirea se face nu doar prin metode medicale. Întotdeauna există și alți factori ajutători precum grija, de exemplu. Și iertarea poate fi un medicament, apropo gratuit și fără prescripție medicală.

Să iert sau să mor? s-a gândit Ea. În acest moment și-a aminit de acei primii care au supărat-o. De părinții care doar munceau și se certau, care nu vedeau cum fata lor încearcă să le câștige dragostea prin toate metodele pe care le știa: note de 10, diplome, comportament exemplar și din contra protest, sabotaj. Dar fără rost. La 16 ani s-a pomenit independentă, cu părinți divorțați, cu câțiva lei în buzunar și cu o valiză cu haine în drum spre colegiul din alt oraș…

Nu i-a iertat atunci, dar a ales să-i ierte acum, pentru că vrea să trăiască…

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
De Suflet