Adevărata semnificație a Crăciunului – Naşterea Domnului

Adevărata semnificație a Crăciunului – Naşterea Domnului

Publicat de Larisa Moldovan pe 11 December 2021 in Sarbatori

Este din nou acel moment al anului. A venit decembrie și odată cu ea toate bucuriile Crăciunului. Dar care este adevăratul sens al Crăciunului? Este vorba despre cadourile de sub brad, luminile de la ferestre, felicitările prin poștă, cine cu cu familia și prietenii, zăpada în curte, ciorapii atârnați în sufragerie și strigătele de „Crăciun fericit” celor care trec noi pe străzi? Este chiar acesta Crăciunul?

Credem că aceasta este doar o parte a acesteia, întruchipată într-o definiție a „adevărului sens al Crăciunului”, găsită în revista The American, volumul 28 din 1889:

„Să renunți la sine – să te gândești doar la alții – cum să aduci cea mai mare fericire celorlalți – acesta este adevăratul sens al Crăciunului.”

Adevărata semnificație a Crăciunului este dragostea.

Ioan 3:16-17 spune: „Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, încât a dat pe singurul Său Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viață veșnică. lume, ci pentru a salva lumea prin El.” Adevărata semnificație a Crăciunului este sărbătorirea acestui incredibil act de dragoste.

Adevărata poveste de Crăciun este povestea că Dumnezeu a devenit o ființă umană în Persoana lui Isus Hristos. De ce a făcut Dumnezeu așa ceva? Pentru că El ne iubește! De ce a fost necesar Crăciunul? Pentru că aveam nevoie de un Mântuitor! De ce ne iubește Dumnezeu atât de mult? Pentru că El este iubirea însăși (1 Ioan 4:8).

De ce sărbătorim Crăciunul în fiecare an? Din recunoștință pentru ceea ce a făcut Dumnezeu pentru noi, ne amintim de nașterea Sa dându-ne unii altora daruri, închinându-L și fiind mai ales conștienți de cei săraci și mai puțin norocoși.

Dumnezeu și-a iubit pe ai Săi și ne-a oferit o cale – singura Cale – pentru a ne petrece veșnicia cu El. El l-a dat pe singurul Său Fiu să ia pedeapsa noastră pentru păcatele noastre. El a plătit prețul în întregime, iar noi suntem liberi de condamnare atunci când acceptăm acel dar gratuit al iubirii.

„Dar Dumnezeu și-a arătat dragostea pentru noi în aceasta: pe când eram încă păcătoși, Hristos a murit pentru noi” (Romani 5:8).

Având în vedere acest lucru, Crăciunul poate fi un sezon de mare bucurie. Este un timp în care Dumnezeu își arată marea Sa dragoste pentru noi. Poate fi o perioadă de vindecare și de forță reînnoită.

Sigur, bucurați-vă de sezon, dar amintiți-vă să vă bucurați de asemenea! La urma urmei, adevăratul sens al Crăciunului este celebrarea darului suprem al lui Dumnezeu: nașterea lui Isus, copilul Hristos.



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!