Adevarata avere a unui om este o inima curata si un suflet sincer

Adevarata avere a unui om este o inima curata si un suflet sincer

Publicat de Larisa Moldovan pe 10 October 2020 in De Suflet

Ferice de cei cu inima curata, caci ei vor vedea pe Dumnezeu. Matei 5.8

Este unul din multele versete din Biblie, la care ma gandesc foarte des. O inima curata, insamna multe lucruri, nu pot sa spun ca e doar un singur exemplu, dar stiu un singur lucru adevarat, ca inima care este curata, conduce la Dumnezeu. Astfel de inima, inseamna, un loc sfant unde nu este prefacatorie. Inima curata, este chiar, calea pentru a ajunge la desavarsire, la a implini voia lui Dumnezeu.

Da, e foarte greu, a avea inima mereu curata, dar pe masura ce o alimentezi cu tot ce este bun, cu tot ce vine de la Dumnezeu, ea devine limpede. In ea va locui numai ce este bine.

Am intalnit in viata mea situatii multe, in care aveam ocazia sa fac rau, sa ma razbun, sa ma supar, sa imi patez inima in diverse ocazii, dar am ales ceva mai greu, am ales sa pastrez inima curata, chiar daca nu aveam prea multe sanse sa castig eu. Totusi, am reusit sa inteleg ca toate aceste ganduri rele erau doar niste capcane, prin care diavolul planuia numai sa ma desparte de Dumnezeu.

Este nespus de pretios sa ai inima curata, atunci cand se ivesc in viata ta multi bani, barfe, nemultumiri, ganduri de rautate, etc. Versetul de mai sus, pare foarte dur, dar se refera la faptul ca, doar cei cu inima curata, il vor vedea pe Dumnezeu.

Insist foarte mult pe acest subiect, pentru ca iubesc tot ce inseamna, a avea o inima curata. Numai impreuna cu Dumnezeu, se poate pastra aceasta inima.

Inima curata-gand curat-viata curata-fericire-multumire-neprihanire.

De obicei, se intampla ca pentru multi dintre noi, ideea de inima curata, inseamna ceva demodat, mereu aceleasi cuvinte. . nimic nou, ceva atat de plictisitor, nimic nou la moda, nimic tineresc, oh dar chiar fara nici un sens.

Eu cred ca un lucru, cu cat este mai vechi, e cu atat mai pretios, mai interesant, si mai nou. E doar parerea mea, sau, ma bucur sa stiu ca si parerea voastra, de fapt acesta e adevarul, si sunt fericita.

Nimic nu trebuie sa ne faca mai bucurosi si mai impliniti, decat sa ne preocupam mereu, in fiecare zi, numai de ideile lui Dumnezeu. Pentru ca El niciodata nu se demodeaza, ci intotdeauna ramane acelas.

Desi, nu mai traim vremurile acelea atat de deosebite, batranesti, sufletiste, originale din trecut cand bisericile erau inflacarate, totusi purtam in inimi mereu acest stil de viata, nu neaparat demodat sau antic asa cum cred unii, dar insist iar pe acelas subiect de mai sus, ca in inima noastra, atunci cand ea este curata, exista intotdeauna dorinta de a fi cat mai aproape de inima lui Dumnezeu. Persoana care doreste a fi langa Dumnezeu este mai mult decat binecuvantata. Deocamdata nu voi scrie o incheiere, pentru ca sunt sigura ca vor mai fi multe de descoperit.

Sursa: resursecrestine.roDistribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!