Acupunctura: ce trebuie să știm despre beneficiile tehnicilor de acupunctură

Acupunctura: ce trebuie să știm despre beneficiile tehnicilor de acupunctură

Publicat de Larisa Moldovan pe 5 December 2020 in PsihologieRemedii NaturisteSanatateSpiritualitate

Mulți au auzit despre faptul că problemele de sănătate pot fi vindecate cu ajutorul tehnicilor de acupunctură. Dacă vă gândiți serios să recurgeți la această metodă, atunci ar trebui să aflați mai multe despre aceasta.

Energia și aura sunt cele mai importante lucruri pe care le avem fiecare dintre noi. Multe probleme sunt legate de energie: datorită nivelului său scăzut, pot apărea probleme emoționale și fizice, eficiența sistemului imunitar poate fi slăbită. Acupunctura poate reda energia pierdută a corpului nostru.

Istoria acupuncturii

Acest tip de terapie a apărut în urmă cu aproximativ trei mii de ani în China. Cu ajutorul ei, acele sunt introduse în puncte speciale ale corpului, prin care trec curenții de energie. Acupunctura ajută la ameliorarea durerii în diferite părți ale corpului și chiar tratează unele afecțiuni.

Oamenii sunt împărțiți în două tipuri: cei care sunt sceptici cu privire la acupunctură și cei care au încredere deplină în ea.

Oamenii de știință au încercat să explice fenomenul acupuncturii prin faptul că acționează ca un efect placebo. Această tehnică este inclusă pe lista patrimoniului cultural imaterial al lumii. Eficacitatea acupuncturii nu este pe deplin dovedită, dar cazurile în care oamenii au împărtășit experiențe pozitive nu au putut fi explicate științific.

Cum se efectuează acupunctura

Dacă doriți să încercați acest tratament, este important să găsiți un specialist care se pricepe cu adevărat. În ceea ce privește senzațiile pe care le experimentează pacienții, acestea le descriu ca fiind nedureroase. Uneori apar senzații ciudate, dar nu există durere. Dimpotrivă, mulți raportează relaxare incredibilă în timpul sesiunilor.

Acele activează chakrele umane, ajută corpul să fie încărcat cu energie Chi. Ea acționează ca un medicament care vindecă atât sufletul, cât și trupul. Ace devin un fel de antene care primesc semnalul de la univers. Acupunctura a devenit folosită în toată lumea, nu numai în China, prin urmare, în diferite țări din Asia, tehnica este îmbunătățită prin folosirea suplimentară de tămâie, practici meditative. Cea mai populară metodă de tratament folosind acupunctură este în Japonia, China, Coreea. Oamenii o folosesc ca o modalitate de tonificare a corpului, și ca terapie pentru tratamentul bolilor cronice.

Experții chinezi susțin că acupunctura poate trata o varietate mare de afecțiuni. Ei sfătuiesc să se apeleze la specialiști în acupunctură nu doar atunci când toate celelalte metode de tratament au fost încercate și nimic nu a ajutat, ci chiar de la început.

Cel mai bun mod este tratamentul obișnuit al bolilor și utilizarea acupuncturii ca terapie de recuperare, deoarece se crede că are un efect mare asupra stării mentale a unei persoane. Acupunctura nu va ajuta bolnavii de cancer, femeile însărcinate, persoanele care suferă de febră, vârstnicii și copiii cu vârsta sub 8-10 ani.

Ai folosit vreodată acupunctura?


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!