Aceste 10 alimente vor curăța vasele de sânge și vor îmbunătăți circulația sângelui!

Aceste 10 alimente vor curăța vasele de sânge și vor îmbunătăți circulația sângelui!

Publicat de Larisa Moldovan pe 9 March 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Pentru a evita apariția anumitor afecțiuni și pentru a vă menține corpul sănătos, trebuie să vă curățați arterele din când în când. Există multe alimente benefice pentru organism, dar astăzi vă vom prezenta alimentele pe care trebuie să le consumați în mod regulat pentru a curăța arterele de colesterol.

Iată 10 alimente care îmbunătățesc circulația sângelui:

1. Avocado

Potrivit cercetărilor, consumul regulat de avocado echilibrează nivelul colesterolului din sânge (scade LDL și crește HDL). HDL este un colesterol „bun” care ajută la menținerea arterelor curate. Puteți pur și simplu înlocuiți sosurile cu felii sau pastă de avocado în orice sandwich.

2. Sparanghel

Sparanghelul este un produs natural care ajută la curățarea arterelor. Poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale și la prevenirea formării cheagurilor de sânge care pot provoca boli cardiovasculare. Sparanghelul conține multe vitamine, inclusiv K, B1, B2, C și E.

3. Rodie

Consumul de rodie va proteja membrana mucoasă a arterelor de deteriorări. Este o adevărată sursă de vitamine și nutrienți. Sucul unei rodii conține mai mult de 40% din necesarul zilnic de vitamina C.

4. Broccoli

Această legumă este bogată în vitamine și minerale, inclusiv vitaminele A, B9, K, C, precum și potasiu, fosfor, fier, calciu și magneziu. Broccoli ajută la eliminarea colesterolului rău din corp, întărește pereții vaselor de sânge și ajută la prevenirea atacurilor de cord și a accidentelor vasculare cerebrale.

5. Curcuma

Adăugarea de curcumă în alimentație promovează producția de bilă și suc gastric și creșterea poftei de mâncare. În medicina populară, curcuma era utilizată împotriva afecțiunilor la ficat, vezica biliară, rinichi, precum și folosită ca un agent gastric care îmbunătățește digestia și crește pofta de mâncare. În plus, curcuma reglează nivelul colesterolului din sânge.

6. Kaki

Kaki este bogat în vitamina A sub formă de beta-caroten. Vitamina A este un puternic antioxidant care protejează celulele de radicalii liberi, încetinește îmbătrânirea prematură și reduce riscul de cancer. Vitamina A este, de asemenea, cheia pentru o vedere bună.

7. Spirulina

Spirulina scade colesterolul și zahărul din sânge, ajută la combaterea anemiei cauzate de deficitul de fier. Ea reduce riscul apariției bolilor de inimă, prevenind concentrația colesterolului în vasele de sânge.

8. Scorțișoara

Scorțișoara scade colesterolul, curăță arterele de plăcile existente și previne altele noi. Scorțișoara este plină de antioxidanți care îmbunătățesc sistemul cardiovascular și care protejează sângele de oxidare.

9. Afine

Afinele sunt un alt aliment bogat în antioxidanți. Acest fruct poate reduce nivelul LDL și poate crește nivelul colesterolului HDL. Se pare că, consumul regulat de suc proaspăt de afine reduce riscul general de boli cardiovasculare cu până la 40%!

10. Ceai verde

Ceaiul verde conține niveluri ridicate de catechine, care inhibă absorbția colesterolului în timpul digestiei. Ceaiul verde oferă, de asemenea, un impuls natural metabolismului, poate ajuta la pierderea în greutate și menține sănătatea cardiovasculară.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!