Aceste 10 alimente vă vor curăța vasele de sânge, vă vor feri de ateroscleroză și vă vor ajuta la prevenirea atacurilor de cord!

Aceste 10 alimente vă vor curăța vasele de sânge, vă vor feri de ateroscleroză și vă vor ajuta la prevenirea atacurilor de cord!

Publicat de Larisa Moldovan pe 28 January 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Arterele înfundate sunt rezultatul acumulării de depuneri de colesterol pe pereții interiori ai arterelor. Ateroscleroza este o afecțiune care pune viața în pericol și este o cauză majoră a multor probleme cardiovasculare.

Pentru a preveni aceste probleme grave de sănătate, arterele trebuie să fie curate și flexibile. Majoritatea persoanelor care suferă de ateroscleroză recomandă tratarea afecțiunii cu beta-blocante sau statine (medicamente care scad colesterolul). Dar acestea au și efecte secundare care afectează negativ sănătatea.

Cu toate acestea, există întotdeauna o alternativă mai sănătoasă. Utilizând ingrediente naturale, vă puteți curăța arterele, ceea ce va reduce riscul de probleme cardiovasculare!

Vă oferim o listă cu 10 produse care sunt foarte eficiente pentru curățarea vaselor de sânge:

1. Usturoi

Usturoiul se află pe lista celor mai sănătoase alimente. Are capacitatea de a preveni în mod eficient multe boli și probleme de sănătate, în special probleme cardiovasculare. În plus, reglează tensiunea arterială, nivelul colesterolului și previne ateroscleroza.

2. Curcumă

Timp de secole, acest condiment unic a fost folosit în medicina alternativă pentru a trata diverse probleme. Compusul activ al turmericului este cunoscut sub numele de curcumină. Are proprietăți cardioprotectoare puternice și poate reduce colesterolul LDL din artere.

3. Ghimbir

Ghimbirul este un puternic antioxidant și antiinflamator care are capacitatea de a preveni acumularea plăcii în artere. Este bogat în substanțe precum gingeroli și shogaoli, care pot curăța arterele și preveni problemele cardiace. Multe studii i-au confirmat eficacitatea în scăderea trigliceridelor și a colesterolului și prevenirea aterosclerozei.

4. Rodie

Știați că sucul de rodie poate avea rezultate uimitoare împotriva aterosclerozei și a altor probleme cardiovasculare? Este bogat în minerale, inclusiv magneziu, potasiu și seleniu, iar consumul său regulat va curăța arterele.

5. Piper Cayenne

Capsaicina este ingredientul activ din ardeiul de Cayenne. Acest compus poate regla în mod eficient nivelul colesterolului și reduce riscul de infarct. Potrivit unui studiu din 2009, capsaicina poate preveni complicațiile vasculare și pulmonare asociate cu terapia antiretrovirală foarte activă.

6. Apă cu lămâie

Consumul de apă cu lămâie dimineața oferă o serie de beneficii pentru sănătate, cum ar fi scăderea colesterolului și prevenirea problemelor cardiovasculare. Datorită conținutului ridicat de vitamina C, apa cu lămâie previne procesul oxidativ din artere, le întărește și le restabilește flexibilitatea.

7. Scorţişoară

Datorită proprietăților sale antiinflamatorii puternice, scorțișoara poate regla în mod eficient nivelul colesterolului.

8. Varză murată

Varza murată previne în mod eficient ateroscleroza și elimină substanțele chimice toxice din organism care pot cauza diverse probleme de sănătate.

9. Semințe de susan

S-a dovedit științific că semințele de susan pot preveni dezvoltarea aterosclerozei. Acest lucru se datorează faptului că conțin o cantitate mare de acizi grași. Mai mult, aceste semințe pot reduce riscul de a dezvolta leziuni arteriale și pot regla colesterolul LDL și trigliceridele din sânge.

10. Semințe de in

Semințele de in au un conținut ridicat de fibre, cunoscut pentru capacitatea sa de a curăța arterele. Mai mult, este bogat în acizi grași omega-3, care reduc inflamația și îmbunătățesc funcția inimii. Aceasta înseamnă că pot reduce semnificativ riscul de apariție a aterosclerozei. Adăugați doar 1 linguriță de semințe de in măcinate la mese.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!