Acest tort delicat de lapte a fost inventat de un geniu! Îl gătesc în fiecare săptămână – este foarte simplu și gustos

Acest tort delicat de lapte a fost inventat de un geniu! Îl gătesc în fiecare săptămână – este foarte simplu și gustos

Publicat de Larisa Moldovan pe 14 December 2022 in Retete

Fac acest tort în fiecare săptămână! Mi-a plăcut foarte mult textura sa delicată și gustul pronunțat de lapte cu o notă de citrice. Este foarte simplu să faci acest tort, nici măcar nu este nevoie de mixer. Iar ingredientele pentru tort sunt prezente în bucătăria fiecărei gospodine.

Această prăjitură se deosebește de altele prin textura sa extrem de delicată. Este o adevărată plăcere să mănânci această prăjitură. Dacă o încercați, vă rog să îmi spuneți părerea voastră în comentarii. Iată cum se pregătește:

Ingredientele de care aveți nevoie:

  • 130-150 g zahăr;
  • 4 ouă;
  • 150-160 g de făină.
  • 450-500 ml lapte;
  • o jumătate de lămâie;

Mod de preparare:

Puneți ouăle într-un vas adânc, adăugați zahărul și amestecați bine cu un tel pentru câteva minute.

După ce zahărul s-a topit, adăugați treptat făina cernută în prealabil și amestecați ușor. Apoi adăugați coaja și sucul stors de la o jumătate de lămâie.

La sfârșit, turnați laptele și amestecați bine. Ca rezultat, ar trebui să obțineți o compoziție lichidă, ca cea de clătite.

Luați o tavă mică și ungeți-o cu o bucată de unt, apoi turnați compoziția în ea.

Încingeți cuptorul la 160-170 ° și puneți prăjitura la copt. Timpul de coacere este de 60 de minute.

Tortul va crește în timpul procesului de coacere, dar va scădea înapoi pe măsură ce se răcește. Acest lucru este normal. Când tortul este gata, nu-l scoateți din cuptor, ci lăsați-l să se răcească direct în cuptor, deschideți doar puțin ușa.

Cel mai greu va fi să așteptați să se răcească tortul.

Dupa ce s-a răcit, îl scoateți din cuptor și îl acoperiți cu zahăr pudră. Puteți servi acest tort simplu, cu dulceață, cu nuci, cu un ceai, cu orice vă place. Poftă bună!

Dacă v-a plăcut această rețetă, puteți să o distribuiți ca să o încerce și prietenii dvs. O zi frumoasă!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!