Această mică rugăciune către Îngerul Păzitor poate fi citită în fiecare dimineață.

Această mică rugăciune către Îngerul Păzitor poate fi citită în fiecare dimineață.

Publicat de Larisa Moldovan pe 8 October 2023 in Articole

În ortodoxie, oamenii sunt adesea interesați de viața lui Iisus Hristos și a Maicii Domnului. Ei citesc despre creația lumii și despre primul păcat, dar rar se gândesc la Îngeri.

Creștinii se roagă adesea către Tatăl, Fiul, Duhul Sfânt, Fecioara Maria și sfinți. Mai rar către Îngerul Păzitor, deși pentru om, poate fi cel mai apropiat în această lume. Evangheliile menționează de mai multe ori Îngerii Păzitori.

Aceștia au fost într-adevăr mesagerii diferitelor evenimente. Un înger i-a vestit lui Zaharia despre nașterea fiului său pe când se afla în templu. El a adus și vestea binecuvântată Fecioarei Maria. Și de mai multe ori, Îngerii l-au avertizat în vis pe Iosif despre pericole iminente.

Maria Magdalena și femeile miruitoare au văzut această ființă strălucitoare la mormântul Domnului. Îngerul a adus vestea fericită a învierii Domnului. De asemenea, în cărțile ortodoxe, există multe mențiuni despre acești soli sfinți.

Îngerii au fost creați pentru a ajuta oamenii, pentru a le aduce vești bune și pentru a-i îndruma pe calea adevărului. Dar nu numai pentru acest scop au fost creați. Potrivit unor surse, Dumnezeu i-a creat chiar înainte de crearea lumii. Ei au devenit ajutoarele Lui.

În plus, Îngerii sunt profund recunoscători Creatorului. Le place să-L lăude pe Domnul. Potrivit învățăturii ortodoxe, aceste ființe au clase și ierarhii, fiecare ocupându-se numai de propriile lor îndatoriri. De asemenea, ei au fost prezenți la crearea lumii și s-au bucurat de frumusețea ei.

Însă unul dintre ei s-a dovedit a fi un trădător. Oamenii își amintesc adesea de primul păcat uman, dar uită că inițiatorul tuturor viciilor și păcatelor a fost un Înger căzut. Acesta are multe nume: Diavol, Satana, Lucifer, Mefistofel, Demon, Prințul întunericului, Voland.

A fost primul Înger creat de Dumnezeu. A ocupat un loc important și onorabil în ceruri. El era al doilea după Domnul. Toți Îngerii erau subordonați lui. El știa totul, Creatorul avea încredere în el. Însă Satana a considerat că nu-i ajunge.

A decis să-și stabilească propria sa domnie și să devină stăpân acolo. Și cel mai important, a vrut să fie egal cu Dumnezeu. Satana avea o mândrie nemărginită. Aceasta l-a distrus. Puterea pe care o avea a fost insuficientă. În cele din urmă, a fost dat jos din ceruri în iad și i s-a luat întreaga sa putere.

Cum s-a ajuns aici? Inițial, Satana era o ființă luminată și bună. Avea atât de multă iubire în el încât era gata să o împărtășească cu toată lumea. Îngerii îl respectau ca pe un frate și îl apreciau.

A avut onoarea de a comunica aproape cu Creatorul. Devotamentul îngerilor față de Satana a fost atât de puternic încât o treime din aceste ființe strălucitoare au mers după el în iad. Ei au devenit slujitori ai întunericului. Înfățișarea lor exterioară s-a schimbat, iar gândurile lor s-au întunecat.

Pentru om, cel mai important lucru în viață este Îngerul Păzitor. Deși oamenii nu îl văd, simt prezența ajutorului invizibil.

Acest Înger este dat omului la botez și îl însoțește până în momentul morții. În timpul acestei călătorii, Îngerul Păzitor dorește ca stăpânul său să caute adevărata credință și să evite păcatele. Îngerul se întristează mult văzând cât de multe patimi afectează oamenii.

Cu toate acestea, continuă să îi iubească și să îi ajute pe om. Rugăciunile către Îngerii Păzitori au o putere specială. Acest text poate fi citit în fiecare dimineață pentru a începe ziua cu succes.

RUGĂCIUNEA DE DIMINEAȚĂ către Îngerul Păzitor

Îngerul meu păzitor, dat mie de Dumnezeu din ceruri

pentru a mă păzi! Te rog, în ziua ce va urma

luminează-mă, păzește-mă de toate relele,

ghidează-mă în toate faptele mele și îndreaptă-mă

pe calea mântuirii.

Amin.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!