Această mască blândă anti-îmbătrânire va catifela pielea uscată

Această mască blândă anti-îmbătrânire va catifela pielea uscată

Publicat de Larisa Moldovan pe 19 March 2023 in FrumuseteRemedii NaturisteSfaturi

Măștile pe bază de gălbenuș de ou sunt recomandate pentru pielea deshidratată și uscată a feței. Această mască are un efect excelent de hidratare.

Cu toate acestea, măștile pe bază de gălbenuș de ou pot fi folosite și pentru hidratarea suplimentară a pielii normale și mixte.

Măști hidratante cu gălbenuș de ou pentru tenul uscat:

1. Cea mai ușoară și accesibilă rețetă de mască din gălbenuș este să separați gălbenușul crud de ou de albuș, să ungeți bine fața cu el și să vă spălați după 15-20 de minute cu apă caldă.

2. O mască din miere și gălbenuș va avea un efect și mai nutritiv. Adăugați doar o linguriță de miere la un gălbenuș crud de ou, amestecați bine totul și aplicați compoziția pe față timp de 12-15 minute. După aceea, clătiți cu apă caldă.

Pentru a obține atât hidratarea și hrănirea pielii, cât și curățarea ei ușoară, adăugați aproximativ o lingură de fulgi de ovăz în amestec. Sau înlocuiți fulgii cu o porție suplimentară de terci de ovăz cald (aproximativ o lingură) înmuiat sau fiert în apă, sau mai bine încă în lapte (fără sare și zahăr).

3. La fel ca în rețeta anterioară, se amestecă bine 1 gălbenuș de ou cu o linguriță de miere și se adaugă 1 lingură de ulei de măsline. În loc de ulei de măsline, se pot folosi și uleiuri de migdale, piersici, caise, semințe de in și de susan, precum și ulei de avocado, de arahide și de dovleac. Amestecați din nou totul, aplicați masca pe față și clătiți cu apă caldă după 15 minute.

4. De asemenea, pentru a hrăni și vitaminiza suplimentar pielea uscată a feței, este bine să utilizați măști din gălbenuș de ou cu adaos de unele fructe și legume. Acestea pot fi banane, gutui, avocado, pepene galben, caise, dovlecei, morcovi și varză proaspătă.

Trebuie să amestecați 1 gălbenuș de ou cu 1 lingură de miez de fruct sau legumă mărunțit din oricare dintre cele enumerate mai sus, aplicați masca obținută pe față și clătiți cu apă caldă după 15-20 de minute.

5. Pentru hidratarea, tonifierea și vitaminizarea pielii normale și mixte, se recomandă măști din gălbenuș de ou și din fructe precum cireșe, pepene roșu, piersici, mere și struguri, kiwi, portocale și mandarine.

Sau se pot utiliza legume precum castraveți, ardei gras, ridichi și morcovi. Se ia o lingură de miez de legume sau fructe mărunțite și se amestecă cu un gălbenuș de ou. Se aplică amestecul pe piele timp de 15-20 de minute, apoi se clătește cu apă la temperatura camerei.

6. Mască hrănitoare: se amestecă bine 1 gălbenuș de ou cu 1 lingură de brânză de vaci grasă. Pentru același scop (adică de a hrăni pielea), în loc de brânză de vaci se poate utiliza smântână grasă, frișcă, miez de pâine albă, maioneză de casă, unt moale sau ulei vegetal.

7. Mască hidratantă: se amestecă 1 gălbenuș de ou cu 2-3 linguri de lapte cald. Se aplică amestecul pe față și după 15-20 de minute se clătește cu apă la temperatura camerei. Se recomandă pentru pielea uscată, normală și mixtă, mai predispusă la uscăciune.

Măștile de gălbenuș hidratante cu efect de curățare:

1. Adăugați făină de ovăz sau fulgi de ovăz măcinați într-un robot de bucătărie la un gălbenuș pentru a obține o pastă cu o consistență medie. Aplicați pe față timp de 15 minute, apoi clătiți cu apă ușor călduță.

2. Amestecați un gălbenuș cu o jumătate de lingură de argilă cosmetică roză (o combinație de argilă albă și roșie), aplicați amestecul pe față și clătiți cu apă ușor călduță după 10-12 minute. Această mască va ajuta nu numai la hidratarea, ci și la curățarea pielii.

Exfolianți moi și blânzi pentru pielea uscată și normală:

1. Măcinați coaja de ou spălată și uscată într-un râșniță de cafea până se obține pulbere fină. Apoi, amestecați un gălbenuș cu aproximativ jumătate de lingură din acea făină din coaja de ou. Aplicați amestecul pe față și masați ușor cu vârfurile degetelor timp de 1-2 minute. Clătiți bine cu apă ușor călduță.

Făina de ou poate fi înlocuită cu fulgi de ovăz măcinați (1 lingură) sau nuci măcinate (aproape până la starea de pulbere), cum ar fi nucile, migdalele sau caju (jumătate de lingură).

Măști de gălbenuș proaspete și hidratante pentru pielea combinată și normală:

1. Amestecați un gălbenuș cu 2 linguri de iaurt (puteți înlocui iaurtul cu alte produse lactate acide, cum ar fi kefirul sau laptele bătut). Aplicați pe față și clătiți cu apă la temperatura camerei după 15 minute.

2. Pentru hidratare și tonifiere, se recomandă amestecarea gălbenușului cu o lingură de suc de lămâie sau suc de fructe sau fructe de pădure acide. Lăsați masca pe față timp de 10-12 minute, apoi clătiți cu apă rece.

Mască pentru corectarea culorii tenului:

Îmbunătățirea culorii tenului palid, fără viață și cu o nuanță cenușie poate fi realizată cu următoarea mască facială din gălbenuș: zdrobiți un gălbenuș și amestecați cu o lingură de ulei de piersici și cu aceeași cantitate de suc proaspăt de morcov.

Aplicați amestecul obținut pe față și după 15-20 de minute spălați-vă cu apă mai întâi caldă, apoi rece. Este potrivită pentru pielea uscată, normală și mixtă.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!