O femeie după vârsta de 40 de ani are nevoie de vitamina B12 ca de aer! Iată 14 semne alarmante ale deficienței

O femeie după vârsta de 40 de ani are nevoie de vitamina B12 ca de aer! Iată 14 semne alarmante ale deficienței

Publicat de Larisa Moldovan pe 3 January 2021 in LifeStyleRemedii NaturisteSanatateViata

4% dintre femeile cu vârsta cuprinsă între 40 și 60 de ani suferă de deficit de vitamina B12, iar un procent și mai mare dintre ele ignoră simptomele alarmante ale deficitului de vitamina B12.

Vrei să ai un păr frumos, o piele sănătoasă și un sistem nervos stabil? Citiți articolul până la capăt!

Adesea, în agitația zilnică, nu ascultăm semnalele corpului nostru, ignorându-le sau eliminând oboseala și durerile de cap sub stres.

Dar știm cu siguranță că cauza bolii sănătatea unei femei de peste 40 de ani este mult mai profundă. Vă vom explica 14 simptome care indică un deficit de vitamina B12 în corpul feminin fragil. Este foarte periculos!

Amețeli și pierderea coordonării

La acele femei care apelează cel mai adesea la neurologi cu probleme de amețeli, nivelul vitaminei B12 este mult prea mic. Și întrucât vitamina B12 influențează protecția de mielină a nervilor, lipsa acesteia în organism amenință deteriorarea ireversibilă a nervilor, urmată nu numai de amețeli frecvente, ci și de o pierdere completă a coordonării.

Probleme cu unghiile și părul care cade

Părul și-a pierdut strălucirea de odinioară, a devenit fragil, subțire, rar? Unghiile sunt subțiri, rupte, crăpate, cojite? Toate acestea indică o lipsă de vitamina B12.

Slăbiciune musculara

Afectând sistemul nervos, deficitul de vitamina B12 provoacă nu doar oboseală generală, ci și slăbiciune musculară resimțită în tot corpul!

Dispnee

Acest simptom neplăcut este una dintre consecințele anemiei cauzate de deficitul de vitamina B12. Hemoglobina insuficientă complică livrarea de oxigen către țesuturi, forțând astfel plămânii să lucreze pentru a se purta în căutarea pentru a satisface nevoia organismului de oxigen. Și astfel provoacă dificultăți de respirație.

Probleme de vedere

În cazurile severe de deficit de vitamina B12, nervul optic și vasele retiniene sunt afectate, există un efect de diplopie, estompare, „muște” pâlpâitoare în fața ochilor și chiar orbire temporară.

Oboseala constantă

Lipsește hemoglobina – nu este suficient oxigen în sânge. Lipsa de oxigen – aceasta ne oferă dorința constantă de a dormi. Din cauza lipsei de vitamina B12, corpul unei femei mai necesită din când în când odihnă, chiar dacă aveți un somn bun.

Piele palida

Niciun plasture pentru ochi nu vă va ajuta! Pentru a scăpa de cearcănele enervante și de pielea palidă, vă recomandăm să verificați dacă cantitatea de vitamina B12 este normală. Deficitul său duce la afectarea hematopoiezei și distrugerea celulelor sanguine, rezultând eliberarea bilirubinei pigmentare biliare, care conferă pielii o nuanță atât de mohorâtă.

Sentimente de furnicături și amorțeală

Este unul dintre cele mai neplăcute simptome neurologice ale anemiei cu deficit de B12. Afectarea nervilor și lipsa de oxigen se manifestă prin amorțeala extremităților, furnicături la nivelul acestora, precum și apariția convulsiilor. Pentru a evita astfel de simptome, vă recomandăm să mențineți nivelurile normale de vitamina B12.

Probleme de memorie

Nu vă amintiți numele unui vechi prieten sau ați pus cheile în frigider? Este timpul să verificați nivelul vitaminei B12 și să începeți să o completați imediat!

Schimbarea aspectului limbii

O limbă roșie strălucitoare este un semn sigur al deficitului de vitamina B12. Din cauza deficitului de vitamine, structura limbii se schimbă, devine roșu aprins, parcă este lăcuită. De parcă acest lucru nu ar fi suficient, există o senzație de arsură neplăcută în limbă și o modificare a percepției gustului.

Modificări ale dispoziției

Lipsa vitaminei B12 în corpul feminin poate exacerba depresia, poate crește anxietatea și nervozitatea, precum și provoca plânsul. Și totul pentru că această vitamină este implicată în producția de hormoni ai fericirii – serotonină și dopamină.

Pasiunea pentru mirosuri

Anemia duce la denaturarea mirosurilor. Da, mirosul parfumului tău preferat nu mai pare atât de fermecător, dar aroma vopselei sau a benzinei, de exemplu, pare foarte plăcută.

Probleme cu inima

Ca urmare a disfuncției hematopoietice apare tahicardia frecvent, tensiune arterială scăzută și multe alte simptome care duc la boli ale sistemului cardiovascular.

Creșterea temperaturii corpului

În cazuri rare, deficitul de vitamina B12 poate fi însoțit de o creștere temporară a temperaturii corpului până la valori subfebrile. Și, deși acest simptom este caracteristic în prezența unui proces infecțios în organism, doza de vitamina B12 nu va afecta.

Dacă observați cel puțin unele dintre aceste simptome neplăcute, vă recomandăm să solicitați imediat asistență profesională. Și pentru completarea naturală a vitaminei B12 în organism, mâncați ficat de vită, pește cod, somon, creveți, alge marine și brânză tofu.

Aceste produse sunt bogate în oligoelemente utile, minerale, dar cel mai important – vitamina B12. Ascultă semnalele propriului corp, pentru că sănătatea ta este în mâinile tale!


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!