14 produse care curăță rapid corpul în interior

14 produse care curăță rapid corpul în interior

Publicat de Larisa Moldovan pe 26 December 2020 in Remedii NaturisteSanatateSfaturiViata

Primăvara este cel mai bun moment pentru detoxifiere, după ce toată iarna am stat mai mult în casă și am mâncat mult.

Pentru a vă detoxifia și a curăța treptat corpul, este suficient să includeți în alimentația dvs. următoarele alimente:

1. Anghinare

Până în prezent, s-a descoperit că extractul de anghinare drenează bine ficatul și rinichii, care joacă un rol cheie în curățarea organismului de diferite substanțe toxice. Din frunzele și rădăcinile de anghinare se prepară medicamente sub formă de tincturi, sucuri și chiar preparate de mâncare.

2. Mere

Merele conțin pectină, care ajută la eliminarea eficientă a toxinelor din corp. În plus, merele ajută la scăderea paraziților intestinali, unele boli ale pielii, ajută la tratarea inflamației vezicii urinare și la prevenirea problemelor hepatice.

3. Migdale

Migdalele conțin aproape la fel de multe proteine ​​ca și carnea slabă, până la 30%. Vitamina E din migdale elimină toxinele, ajută la menținerea tinereții și a frumuseții. După exerciții fizice, este bine să mâncați câteva migdale, deoarece ajută la recăpătarea energiei.

4. Lămâie

Este recomandat să beți apă cu suc de lămâie proaspăt stors, această limonadă este un fel de tonic pentru ficat și inimă. În plus, previne formarea pietrelor la rinichi de natură alcalină. O cantitate mare de vitamina C ajută la curățarea sistemului vascular.

5. Avocado

Avocado conține glutation, care îmbunătățește funcțiile de combatere a toxinelor din ficat și neutralizează câteva zeci de agenți cancerigeni. Avocado scade eficient colesterolul și îmbunătățește oxigenarea țesuturilor.

6. Varză

Fibra dietetică din varză elimină radionuclizii, toxinele și colesterolul „rău”. Iar acizii organici din varză îmbunătățesc activitatea tractului gastro-intestinal și distrug microorganismele patogene din intestin. Vitamina U foarte rară din varză contribuie la detoxifierea generală a organismului.

7. Sfeclă

Sfecla este un produs excelent de detoxifiere și întinerire. Sfecla este bogată în multe minerale și vitamine importante, precum și acizi organici. De exemplu, betaina, care face parte din sfeclă, stimulează purificarea ficatului de toxine. Și fibra accelerează peristaltismul și normalizează microflora intestinală.

8. Usturoi

Conține alicină, care ajută la eliminarea toxinelor și favorizează starea normală a globulelor albe din sânge. Usturoiul curăță sistemul respirator și ajută la eliminarea nicotinei din organism și poate fi un plus excelent în dieta ta când renunți la fumat.

9. Afine 

Afinele curăță perfect corpul de microbi patologici, ajută la curățarea tractului urinar și a rinichilor. În plus, merișoarele sunt o modalitate excelentă de a preveni formarea cheagurilor de sânge.

10. Broccoli

În broccoli concentrația de substanțe nutritive este foarte mare.  Ele ajută la combaterea bolilor de inimă, a cancerului și la stimularea producției de enzime.

11. Ghimbir

Datorită conținutului ridicat de vitamine, aminoacizi și ulei esențial, acest condiment este capabil să îmbunătățească digestia și să stimuleze producția de suc gastric, făcând alimentele ușor digerabile.

12. Orez brun rotund

Este un produs care absoarbe bine, este bogat în vitamine și fibre, care aproape niciodată nu provoacă reacții alergice. Încercați să cumpărați orez cultivat natural.

13. Fructe

Fructele conțin vitamina C, fibre și antioxidanți și un conținut ridicat de lichide.

În plus, fructele sunt foarte gustoase, indiferent dacă este mango, piersică, pepene verde, pere sau fructe de pădure coapte.

14. Ceai verde

Ceaiul verde este plin cu antioxidanți, este poate cel mai bun mod de a scăpa corpul de excesul de lichid, iar catechinele conținute în acesta activează ficatul.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!