13 beneficii pentru sănătate ale laptelui de capră

13 beneficii pentru sănătate ale laptelui de capră

Publicat de Larisa Moldovan pe 14 December 2020 in Remedii NaturisteSanatateViata

Laptele de capră este mai puțin popular decât laptele de vacă. Însă acest lucru nu este tocmai unul bun. De ce este mai bun laptele de capră decât laptele de vacă?

1. Îmbunătățește metabolismul

Laptele de capră este un ajutor metabolic excelent, deoarece aduce în procesul metabolic minerale precum fierul, magneziul, calciul și fosforul. În plus, are cazeină A2 beta, care este mult mai sănătoasă decât cazeina beta A1 găsită în laptele de vacă. Beta-cazeina A2 este considerată o variantă mai sigură a beta-cazeinei, în timp ce analogul său A1 s-a dovedit a provoca diabet de tip 1.

Beta-cazeina A2 din laptele de capră îl face cel mai apropiat de laptele matern uman și acest lucru demonstrează în plus de ce este cel mai bun pentru sănătatea umană. De asemenea, este mai puțin alergenic pentru bebeluși după perioada de alăptare, potrivit cercetărilor.

2. Combate inflamațiile.

Cercetările au arătat că laptele de capră poate fi utilizat ca supliment pentru tratarea inflamației la om. Laptele poate ajuta sistemul imunitar să lupte mai eficient cu inflamațiile și infecțiile.

Proprietățile antiinflamatorii ale laptelui de capră pot fi atribuite compușilor săi numiți oligozaharide, care pot ajuta la tratarea bolilor inflamatorii intestinale.

3. Întărește oasele.

Laptele de capră este foarte bogat în calciu – aproximativ 327 miligrame de mineral într-o ceașcă. Mai mult decât în ​​laptele de vacă. Interesant este că laptele de capră este, de asemenea, bogat în vitamina D, un alt nutrient care îmbunătățește absorbția calciului și, prin urmare, crește rezistența osoasă.

Într-un studiu, laptele de capră a fost utilizat pentru a preveni osteoporoza la pacienții cu poliartrită reumatoidă, iar rezultatele au fost pozitive. Laptele previne, de asemenea, demineralizarea osoasă (înmuierea oaselor).

4. Bun pentru inimă.

Laptele de capră este o sursă bună de magneziu sănătos pentru inimă. Magneziul ajută la menținerea unei bătăi regulate a inimii și chiar previne formarea cheagurilor de sânge și a nivelului ridicat de colesterol. Magneziul funcționează alături de vitamina D, care este un alt nutrient necesar pentru sănătatea inimii.

5. Ușor de digerat.

Globulele groase din laptele de capră sunt mai mici și acest lucru îl face mai ușor de digerat. La contactul cu stomacul, proteina din laptele de capră formează un strat mai moale decât laptele de vacă – iar acest lucru reduce și iritația pe care laptele de vacă o poate provoca.

6. Mai bine absorbit de persoanele cu intoleranță la lactoză.

Laptele de capră are un conținut mai mic de lactoză și, prin urmare, poate fi o opțiune mai bună pentru cei cu intoleranță la lactoză. Laptele este, de asemenea, ușor de digerat de persoanele cu stomacul sensibil.

7. Mai bun decât laptele de vacă.

Am vorbit mult despre asta. Dar repetarea nu strică.

În primul rând, laptele de capră este mult mai bun decât laptele de vacă în ceea ce privește digestibilitatea. Prin urmare, este una dintre cele mai bune opțiuni pentru oricine are probleme gastro-intestinale. În plus, deoarece este absorbit de persoanele cu intoleranță la lactoză, nu provoacă inflamații.

Și avem și proteina beta-cazeină A2 din laptele de capră, care este mult mai bună și mai sigură decât cea din laptele de vacă. De asemenea, laptele de capră previne reacțiile alergice și este ecologic.

Singurul dezavantaj poate fi prețul – deoarece laptele de capră nu se găsește peste tot. Dar poate fi o investiție foarte bună.

8. Îmbunătățește funcția creierului.

Cercetările au arătat că lipidele din laptele de capră pot reduce anxietatea. Laptele de capră conține, de asemenea, acid linoleic conjugat, despre care se știe că influențează dezvoltarea creierului.

9. Poate fi de ajutor în timpul sarcinii.

Există informații că laptele de capră este benefic în special în timpul sarcinii. Dar rețineți că este sigur să consumați doar lapte pasteurizat, nu lapte crud.

10. Previne anemia.

Laptele de capră are un conținut mai mare a fierului și îmbunătățește absorbția fierului. Aceasta înseamnă că ajută la prevenirea anemiei.

11. Normalizează nivelul pH-ului corpului.

Laptele de capră este alcalin și este asemănător nivelului de pH al laptelui matern, deci poate echilibra nivelurile de pH ale corpului.

12. Îmbunătățește sănătatea pielii.

Laptele de capră este bogat în acizi grași esențiali și trigliceride, ceea ce îl face foarte bun pentru piele. Și, din moment ce este alcalin, nu o irită. În plus, laptele de capră conține vitamina A, care este unul dintre cei mai importanți nutrienți ai pielii. Acidul lactic din lapte hidratează și reîmprospătează pielea.

13. Îmbunătățește sănătatea părului.

Părul dvs. trebuie să fie în echilibru cu pH-ul din restul corpului, iar aici intervine laptele de capră care poate face minuni. Vă puteți clăti părul cu lapte de capră care vă poate îmbunătăți semnificativ sănătatea părului.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!