Există 7 moduri de a trăi viață. Tu pe care l-ai ales în mod subconștient?

Există 7 moduri de a trăi viață. Tu pe care l-ai ales în mod subconștient?

Publicat de Larisa Moldovan pe 23 November 2020 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieViata

Unii oameni văd viața ca o urcare grea spre vârful unui munte, alții o compară cu o călătorie aventuroasă, iar altora le place să călătorească sau să aibă grijă de viață ca de o grădină frumoasă.

Ideea este că metaforele pe care le folosiți despre viața voastră vă pot influența cu adevărat modul în care vedeți viața și, în cele din urmă, vă pot face viața fie o luptă, fie o plăcere.

Iată câteva exemple de metafore și modul în care acestea vă afectează.

1. Vezi viața de parcă urci pe un munte abrupt.

Această metaforă vă poate fi de mare ajutor. Este nevoie de multă energie și muncă grea pentru a-ți atinge obiectivele, la fel cum este nevoie de energie și muncă grea pentru a urca pe un munte, dar rezultatele merită, de exemplu – priveliștea frumoasă.

Călătoria spre vârf poate fi când mai lină, când mai provocatoare, la fel ca viața. Pot exista obstacole neprevăzute sau fundături și va trebui să găsiți o altă cale spre vârf – la fel ca în viață.

2. Vezi viața ca pe o călătorie.

Călătoria este, de asemenea, o metaforă bună. Ne face să ne gândim la toate descoperirile minunate pe care le putem face pe parcurs. În plus, călătoria poate fi ușoară, cu drumuri netede, drepte, sau dificilă atunci când drumul se intersectează și apar confuziile.

3. Vezi viața ca îngrijirea unei grădini.

Grădina este cea mai mare metaforă. Funcționează mai ales în ceea ce privește relațiile. Relațiile dvs. cu familia și prietenii vor înflori dacă sunteți atenți la ei și vă va aminti să vă dedicați timpul și efortul necesar pentru a dezvolta legături puternice.

4. Vezi viața precum construirea unei case.

Să îți vezi viața precum o casă sau o altă structură are unele beneficii cu adevărat pozitive. La urma urmei, clădirea trebuie construită pe o fundație bună, altfel se va prăbuși. La fel e și în viață. Sănătatea, obiectivele și relațiile noastre au nevoie de temelii bune pentru a fi suficient de puternice și durabile.

5. Vezi viața ca pe o cursă.

De multe ori putem privi viața ca o cursă sau o competiție în care trebuie să luptăm cu ceilalți pentru a câștiga. Metafora în sine nu este foarte utilă, pentru că, în final, fiecare are propriul drum. Credința că viața este o cursă ne poate face competitivi. De asemenea, ne poate face să simțim că vom eșua dacă nu îi depășim pe ceilalți.

6. Vezi viața ca pe o bătălie.

Unii oameni văd viața ca pe o bătălie și adesea simt că o pierd. Din nou, nu găsim această metaforă deosebit de utilă deoarece implică faptul că toată viața este o competiție și trebuie să lupți întotdeauna dacă vrei să obții ceva. Cu toate acestea, uneori această abordare este utilă. De exemplu, în sport, ea poate scoate tot ce este mai bun în tine când te confrunți cu un adversar dur.

7. Vezi viața ca pe o închisoare.

Dacă vezi viața ca pe o închisoare, atunci cel mai probabil nu vei simți că în viața ta este ceva sub controlul tău. Acesta poate fi rezultatul abuzului celor din jur sau pentru că te temi de confruntare.



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!