6 beneficii pentru sănătate din cauza consumului „excesiv” de cafea

6 beneficii pentru sănătate din cauza consumului „excesiv” de cafea

Publicat de Larisa Moldovan pe 7 November 2020 in Sanatate

Cafeaua este o sursă excelentă de antioxidanți. Occidentalii primesc mai mulți antioxidanți din cafea decât din fructe și legume!

Multe studii arată că cafeaua reduce riscul apariției diferitelor boli – inclusiv a celor letale!

Iată 6 motive că consumul de cafea este bun:

1. Riscul redus de diabet de tip 2.

Rezultatul a 18 studii care au implicat un total de 457.922 de participanți a constatat că consumul de cafea a redus semnificativ riscul de diabet de tip 2.

Potrivit oamenilor de știință, o ceașcă de cafea pe zi reduce riscul cu 7%, iar 3-4 căni pe zi cu 24%.

2. Risc redus de boala Alzheimer.

Boala Alzheimer este cea mai frecventă boală neurodegenerativă din lume și principala cauză a demenței.

Un studiu a constatat că consumatorii de cafea aveau 65% mai puține șanse de a dezvolta Alzheimer.

Cei care beau mai puțin de două sau mai mult de cinci căni de cafea pe zi au un risc mai mare de Alzheimer decât cei care beau între 3-5 căni pe zi.

Deci, cantitatea optimă este de trei până la cinci căni de cafea pe zi.

3. Risc redus de cancer la ficat.

Un studiu japonez a constatat că între 2-4 căni de cafea pe zi au redus riscul de cancer la ficat cu 43% și 5 sau mai multe căni cu 76%!

Alte studii arată, de asemenea, că cafeaua protejează împotriva cancerului hepatic. În plus, cafeaua s-a dovedit bine în prevenirea cirozei.

4. Risc redus de parkinsonism.

Un studiu observațional amplu a constatat că 3 căni de cafea pe zi au redus riscul bolii Parkinson cu 29%. Cu toate acestea, creșterea cantității de cafea la 5 căni pe zi nu oferă niciun beneficiu suplimentar.

Multe alte studii arată că cafeaua (precum și ceaiul) protejează împotriva parkinsonismului. Se pare că este vorba de cofeină.

5. Risc redus de deces la vârste tinere.

Un studiu efectuat pe 402.260 de persoane cu vârste cuprinse între 50 și 71 de ani a constatat că cafeaua îi ajuta să trăiască mai mult.

Cei care au băut cafea au avut un risc de mortalitate semnificativ mai mic în timpul celor 12-13 ani de studiu. Cantitatea optimă este de 4-5 căni pe zi: aceasta reduce riscul de deces precoce cu 12% la bărbați și cu 16% la femei.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!