9 trăsături ale persoanelor manipulatoare de care trebuie să te ferești

9 trăsături ale persoanelor manipulatoare de care trebuie să te ferești

Publicat de Larisa Moldovan pe 27 November 2020 in Dezvoltare PersonalaPersonalitatePsihologieSfaturiViata

O persoană care te manipulează va vrea mereu să fi de acord cu ea. Uneori manipularea poate fi făcută în mod subtil special ca să nu-ți dai seama. Ca să poți scăpa de astfel de persoane din viața ta, mai întâi trebuie să identifici trăsăturile lor.

Iată 9 trăsături ale persoanelor manipulatoare:

1. Așteaptă momentul potrivit pentru a spune ceva important

Sunt deștepți. Ei așteaptă să spună un lucru important la momentul potrivit pentru a fi mereu în beneficiul lor. Oamenii manipulatori știu totul dinaintea ta. Dar o spun atunci când ești cel mai vulnerabil pentru a te face să suferi, trebuie să fi atent la acest aspect.

2. Te manipulează în mod subtil

Această manipulare este greu de observat pentru că este foarte subtilă. Ei te pot manipula cu o singură propoziție, un cuvânt sau chiar cu o privire. Intenționat decurg la această metodă pentru ca nimeni să nu-și dea seama.

3. Vor să îți controleze viața

Oamenii manipulatori au această plăcere de a te controla, de a lua decizii în locul tău. Vor să știe totul despre tine. Acest comportament poate apărea pentru că manipulatorii sunt nesiguri pe ei și încearcă să controleze oamenii din jurul lor.

4. Ei acționează prin vorbe, nu prin fapte

Oamenii care vor să te manipuleze se pot da drept cei mai buni prieteni ai tăi, pentru că manipularea lor nu constă în fapte, ci în vorbe. Te pot manipula cu vorbele și apoi te folosesc în avantajul lor.

5. Nu au limite

Aceste limite se referă, de cele mai multe ori, la cele emoționale. Acești oameni încep prin a pretinde că te respectă și că țin la tine, iar după o perioadă încep să intre sub pielea ta pentru a-ți afla toate secretele. Nici nu-ți vei da seama când acești oameni intră în zona ta de confort.

6. Nu își cer scuze niciodată

Chiar dacă le puneți la îndoială intențiile sau îi prindeți făcând ceva rău, ei nu își vor cere scuze niciodată. Mereu vor inventa explicații sau vor da vina pe altcineva pentru acțiunile lor.

7. Te manipulează în locuri speciale

Te manipulează în locuri convenabile pentru ei. Acest lucru se datorează faptului că se simt în siguranță să își joace jocurile cu tine pentru că nu îi poate auzi nimeni. Aceste locuri ar putea fi casa lor, biroul sau orice alt loc în care se simt confortabil.

8. Răspândesc negativitatea

Au o atitudine extrem de negativă, deoarece nu sunt siguri pe ei. Mereu vor găsi un lucru de care să comenteze. Negativitatea le aduce, de fapt, satisfacție și confort, mai bine spun ei un lucru rău despre cineva decât să spună altcineva ceva rău despre ei.

9. Odată ce te-au manipulat, nu te lasă să te răzgândești

Oamenii manipulatori nu te vor lăsa niciodată să te răzgândești. Odată ce te-au prins în jocul lor, te influențează în așa fel încât să nu ai timp să te gândești la altceva decât la ceea ce au spus ei.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!