9 semne care te anunță că prietenii tăi profită de tine

9 semne care te anunță că prietenii tăi profită de tine

Publicat de Larisa Moldovan pe 11 November 2020 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieSfaturiViata

Prietenia, deși ar trebui să aducă bucurie și plăcere, din păcate nu se întâmplă întotdeauna așa. Uneori acești prieteni ne folosesc doar dacă au ceva de câștigat sau ca să își atingă anumite scopuri. Prin urmare, este important să descoperiți care dintre ei sunt sinceri și care vă folosesc.

Iată cum se comportă oamenii care profită de tine:

1. Vorbesc întotdeauna numai despre ei înșiși.

Un semn că cineva profită de tine este că interacțiunile tale cu acea persoană sunt întotdeauna centrate în jurul a ceea ce se întâmplă în viața lor. De exemplu, să presupunem că ieși la prânz cu un prieten și descoperi că tot timpul discută despre noul său loc de muncă. Apoi trece la viața sa personală și tu nu apuci să vorbești deloc despre tine.

Într-o prietenie adevărată oamenii au interes reciproc unul față de celălalt și își acordă atenție în mod egal.

2. Numai tu ești cel care îi caută

Un alt semn că ești folosit este că numai tu inițiezi comunicarea. Într-o prietenie normală, ambele părți sunt interesate să țină legătura cu scopul de a se sprijini reciproc și de a rămâne la curent cu evenimentele din viață. Dacă numai tu ești cel care îi caută, poate ei nu sunt la fel de interesați ca și tine.

3. Sunt politicoși, nu sinceri.

Deși a fi politicos este în general bun, poate fi, de asemenea, o strategie pe care oamenii o folosesc pentru a menține o relație superficială sau pentru a obține ceea ce își doresc de la alții.

În prieteniile adevărate, oamenii sunt sinceri și te poți baza pe opinia lor, chiar dacă uneori nu e ce vrem noi să auzim.

4. Cer complimente.

Dacă descoperiți că prietenul dvs. cerșește în permanență complimente, să știți că nu este bine. Acest lucru se datorează faptului că unii oameni vor să fie în preajma altor oameni doar pentru a le susține ego-ul.

Acest lucru înseamnă că ei vă folosesc cu scopul de a-i face să arate sau să se simtă bine.

5. Te evită în perioadele dificile.

Toată lumea trece prin momente dificile din viață. În aceste zile se recunosc prietenii adevărați. Asta nu se referă la ajutorul prin sprijin financiar, ci prin faptul că trebuie să vă fie alături pentru a putea trece mai ușor peste.

Dacă prietenii tăi dispar în zilele grele sau îți spun că nu vor să îi deprimați și pe ei, ar trebui să îți dea de bănuit.

6. Tu faci sacrificii, dar ei nu

Dacă tu îți ajuți constant prietenul și faci sacrificii pentru asta, iar el nu te ajută când ai nevoie, înseamnă că profită de tine și că nu prețuiește prietenia voastră așa cum ar trebui.

7. Vin doar atunci când au nevoie de ceva.

Această caracteristică este foarte simplă. Cu toții am avut măcar un prieten care nu vă căuta decât atunci când avea nevoie de un serviciu sau un ajutor, aceia nu sunt prieteni adevărați.

8. Faci lucruri care nu-ți plac pentru ei

În cele mai multe cazuri, ieșirea din zona ta de confort este un lucru bun, dar dacă nu îți place o anumită activitate prietenul tău nu ar trebui să te oblige să o faci doar pentru satisfacția lor. Trebuie să te înțeleagă și să caute alte activități pe care le puteți face împreună.

9. Te simți incomod.

De multe ori, oamenii care profită de tine sunt egocentrici și ajung în mod conștient sau inconștient să creadă că toți cei din jurul lor ar trebui să gândească și să acționeze la fel ca ei. Dar tu te simți incomod, iar ăsta este un semn că acele persoane nu sunt tocmai potrivite pentru tine.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!