Image

9 semne că avem prea multă sare în corp. Cum verificăm acest lucru

Publicat de Patricia Esca pe 12 January 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

În lumea modernă, o persoană consumă aproximativ 10-15 g de sare pe zi, deși norma zilnică este de doar 5-6 g . Aceasta înseamnă nu numai cantitatea pe care o adăugăm la feluri de mâncare, ci este conținută și în alte produse. Sarea este compusă din aproximativ 40% sodiu . În cantități mari, acest element este dăunător organismului.

Situația este agravată de un stil de viață sedentar și de un consum de apă insuficient: substanțele în exces sunt depozitate în mușchi, articulații și vase de sânge. Excesul de sare afectează starea internă a sistemelor și organelor, precum și aspectul omului și bunăstarea acestuia. Prin urmare, este important să știți:

Semne că organismul este suprasaturat cu sare

1. Senzație constantă de sete. Semnul evident: având un exces de săruri apare o lipsă de lichide, iar corpul încearcă astfel să dilueze soluția salină concentrată..

2. Umflarea feței și a extremităților. Cu cât avem mai multă sare în corp, cu atât trebuie să se acumuleze mai mult lichid pentru a menține echilibrul. Iar reținerea fluidului în celule duce la edem.

Citeste si  Ce isi doreste cu adevarat o femeie de la un barbat

3. „Burtă mare”. Retenția de lichide provoacă și balonare. În plus, excesul de sare întinde fibrele musculare, le slăbește și le distruge, afectând astfel contracția acestora.

4. Dureri de cap și amețeli. Aceste simptome, alături de durere sau disconfort la nivelul articulațiilor, se datorează faptului că sarea interacționează activ cu apa, absorbind-o. Acest lucru duce la o creștere a vaselor de sânge – una dintre cauzele durerilor de cap frecvente.

5. Frecvența cardiacă accelerată și hipertensiunea arterială. Datorită coagulării sângelui, apare hipertensiunea cronică și ritmul cardiac crește. Acest lucru pune o presiune puternică pe inimă, ceea ce poate duce la aritmii, tahicardie și un risc crescut de accident vascular cerebral.

6. Mâncarea ți se pare proaspătă. O persoană care pune sare constant pe alimente, probabil că a format o dependență de sare, iar corpul ei este suprasaturat. Receptorii pentru gust se modifică odată cu cantitatea de sare consumată. Cu alte cuvinte, cu cât mănânci mai multă sare, cu atât îți dorești mai mult.

Citeste si  Regulile de aur ale femeii ideale (pentru orice vârstă)

7. Greutatea nu este redusă. Dacă ați încercat multe diete și nu puteți pierde în greutate, analizați-vă alimentația. Pe lângă eliminarea alimentelor dăunătoare , asigurați-vă că reduceți și aportul zilnic de sare.

8. Nevoia rară la toaletă. Dacă observați o cantitate mică de urină galben închis, cu miros clar de amoniac și constipație sistemică, aceasta poate indica, de asemenea, un exces de sare. Rinichii – filtrele naturale ale corpului, suferă, deoarece trebuie să lucreze de mai multe ori pentru a filtra cât mai multă apă posibil, pentru a elibera depozite de sare în exces și amoniac toxic.

9. Erupții alergice pe corp. Alergia la sare se exprimă sub forma unei erupții pe piele la nivelul feței, gâtului, brațelor, spatelui și abdomenului, mai rar – în genunchi. Riscul unei reacții alergice crește la persoanele cu un sistem imunitar slăbit.

Nu trebuie să eliminați complet sarea. Oligoelementele utile conținute în acesta sunt responsabile pentru o serie de procese importante din organism. Doar acordați atenție cantității de sare din alimentația dvs. și ajustați-o. Corpul are nevoie de aproximativ o linguriță pe zi. Poate fi sare de masă obișnuită, iodată sau de mare, dar fără impurități dăunătoare .

Citeste si  8 vitamine esențiale pentru femei care nu ar trebui să lipsească din alimentație, mai ales după 40 de ani

Dumnezeu să vă binecuvânteze!


Distribuie pe Whatsapp Distribuie pe Facebook Distribuie pe Telefon

Despre Patricia Esca

Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Patricia, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!