9 lucruri pe care nu le faci, dar toți oamenii bogați le fac

9 lucruri pe care nu le faci, dar toți oamenii bogați le fac

Publicat de Larisa Moldovan pe 12 December 2020 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăSecreteSfaturiViata

Realitățile moderne sunt de așa natură încât majoritatea oamenilor iau împrumuturi de la bănci. Acest lucru se întâmplă deoarece o persoană cheltuie mai mult decât posibilitățile sale. Plătind dobânzi mari pentru banii împrumutați, cu siguranță au puține șanse să se îmbogățească în curând. Dacă îi întrebi pe oamenii bogați, vei observa că aceștia au o atitudine diferită față de viață. Poate de aceea s-au îmbogățit.

Iată 9 lucruri pe care le fac oamenii bogați:

1. Cumpără lucruri uzate

Ei nu vor să iasă în evidență cumpărând articole scumpe. Oamenii bogați nu au nicio problemă cu achiziționarea lucrurilor uzate, inclusiv îmbrăcăminte, mobilier, mașini. Dacă elementul pare nou, de ce să plătească în exces? Mai degrabă ar investi banul pe care îl economisesc pe afaceri.

2. Cumpără lucruri accesibile

Psihologia oamenilor bogați este de așa natură încât cumpără doar lucruri pe care și le permit. Nu vor face împrumuturi, a căror plată și dobândă este cât jumătate din venitul lor lunar. Ei nu văd nimic bun în a intra în datorii pe termen lung, care îi vor priva de bucuriile vieții.

3. Cumpără articole durabile

Achiziționând un produs ieftin, ne gândim că așa economisim bani. De exemplu, când ne cumpărăm o pereche de încălțăminte, într-un magazin costă 80 lei, iar în alt magazin 200 lei. Credem că vom economisi bani cumpărând pantofii mai ieftini, dar se vor uza mai repede și va trebui să cumpărăm din nou.

4. Investesc bani ca să obțină profit în timp

Oamenii bogați sunt gata să aștepte cele mai bune oferte, să investească bani și să obțină profit în timp. Acest lucru îi atrage mai mult decât profiturile mai mici de moment.

5. Nu se retrag

Bineînțeles că și oamenii bogați se odihnesc, dar atunci când le place ceea ce fac, vârsta de pensionare nu îi opresc să mai lucreze. Mai mult, este dificil pentru o persoană activă să facă față retragerii.

6. Sunt economi

În fiecare zi, specialiștii în marketing ne atrag cu oferte și reduceri pentru a cumpăra tot felul de lucruri. Oamenii bogați nu cad în plasa comercianților. Cumpără doar ceea ce au cu adevărat nevoie și investesc mai bine banii rămași în ceva folositor.

7. Se bucură de reduceri

Oamenii bogați urmăresc mereu promoțiile, reducerile și ofertele speciale. Din nou, de ce să plătească mai mult atunci când pot economisi bani?

8. Ei planifică un buget

Toți oamenii bogați își planifică cheltuielile. Ei țin cont de cheltuieli și venituri, astfel încât să nu rămână niciodată fără bani. De asemenea, în acest fel pot vedea cheltuielile inutile la care să renunțe, fiecare bănuț contează.

9. Nu arată bogați

Oamenii bogați nu trebuie să le arate tuturor că au avere. În majoritatea cazurilor, au o stimă de sine adecvată și arată destul de obișnuiți. Ei fac bani pentru a trăi bine, nu pentru a arăta lumii.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!