8 semne că organismului tău îi lipsesc proteinele

8 semne că organismului tău îi lipsesc proteinele

Publicat de Larisa Moldovan pe 4 December 2020 in Remedii NaturisteSanatate

Orice deficit de vitamine din organism se reflectă în corpul nostru prin intermediul unor simptome.

Proteinele sunt substanțe nutritive importante pentru activitatea zilnică a corpului nostru. O alimentație bogată în proteine ​​te poate ajuta chiar și să slăbești, dacă sunt consumate în cantitățile potrivite.

Când corpului nostru îi lipsesc proteinele, organismul ne va avertiza cu următoarele simptome:

1. Căderea părului

Acest lucru se datorează faptului că părul este alcătuit în mare parte din proteine. Așadar, deficitul de proteine este principala cauză a căderii părului.

2. Buze crăpate

Buzele se crapă în principal din cauza lipsei de zinc și fier. Dacă mănânci fasole și linte, acest lucru poate duce la tratarea buzelor uscate.

3. Pete albe pe obraji

Deficitul de acizi grași din organism este ceea ce produce aceste pete pe piele. Alimentele care te vor ajuta să scapi de ele sunt nucile, migdalele, semințele de floarea soarelui și semințele de chia.

4. Scăderea masei musculare

În absența proteinelor, corpul va scădea în masă musculară. Masa musculară se menține în principal cu proteine ​​și scade semnificativ atunci când avem deficit.

5. Foame excesivă

Dacă îți este întotdeauna foame și îți este poftă de alimente bogate în carbohidrați sau dulciuri, problema poate fi că mănânci prea puține proteine.

6. Probleme cu pielea și unghiile

Deficitul de proteine ​​poate face ca unghiile să devină fragile și, în unele cazuri, vor apărea și dungi albe pe ele. Proteinele ajută la regenerarea celulară, iar deficiența acestei substanțe poate afecta pielea prin uscare.

7. Ficatul gras

Ficatul gras este unul dintre cele mai frecvente simptome ale deficitului de proteine ​​și, dacă nu este tratat, se poate transforma într-o insuficiență hepatică. Aceasta este o afecțiune frecventă la cei care consumă mult alcool, la persoanele care suferă de obezitate și chiar la copii.

8. Insomnie

Dacă suferi de insomnie sau de tulburări de somn, este probabil ca totul să fie din cauza deficitului de proteine. Trebuie să mănânci proteine ​​înainte de culcare pentru a dormi mai bine, dar nu uita să mănânci cu cel puțin 2 ore înainte de culcare pentru ca mâncarea să aibă timp să se digere.

 


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!