8 semne ale unui ficat plin de toxine.

8 semne ale unui ficat plin de toxine.

Publicat de Larisa Moldovan pe 2 December 2020 in SanatateSfaturi

Ficatul este cea mai mare glandă din organism, care sintetizează hormoni și enzime, neutralizează toxinele și participă la procesele metabolice. Dar sub influența diferiților factori, în timp, este „poluat” cu substanțe toxice. În acest caz, o povară și mai mare cade asupra lui, care îi va afecta buna funcționare. La cele mai mici simptome ale unui ficat afectat, trebuie să consultați imediat un medic.

Semne ale unui ficat plin de toxine

1. Durere sau greutate la nivelul abdomenului superior

Dacă mănânci prea multe grăsimi, asta poate duce la mărirea ficatului. Iar acest lucru duce la creșterea presiunii asupra pieptului și a abdomenului superior. Un stomac balonat este, de asemenea, un posibil semn că ficatul este plin de toxine.

2. Greață

Greața este un posibil semn că ceva nu este în regulă cu ficatul. După ce ați consumat alimente grase, este posibil să vă simțiți rău, să fiți atenți la simptome precum greutate la nivelul intestinelor, greață, amețeli, uneori vărsături și diaree.

3. Piele sensibilă și îngălbenirea albului ochilor

Dacă ficatul este plin de toxine, acesta va avertizează prin piele și va provoca iritații și erupții cutanate. Chiar și albul ochiului poate deveni galben. Acest lucru se întâmplă atunci când există prea multă bilirubină în sânge, pe care ficatul nu o poate transforma în compuși siguri.

4. Oboseală și slăbiciune

Persoanele cu probleme hepatice se simt adesea obosite și nu au apetit. Când aceste semne sunt persistente și nu sunt asociate cu oboseala normală, solicitați asistență medicală.

5. Temperatura generală a corpului modificată

În unele cazuri, cu probleme la această glandă, pacienții suferă de dureri abdominale, se simt foarte obosiți. Dacă aveți aceleași simptome, asigurați-vă că vă monitorizați temperatura corpului. Dacă aveți o creștere față de obicei, acesta este un posibil semnal al prezenței unui proces inflamator sau infecțios.

6. Dureri musculare

Dacă mușchii și articulațiile sunt în mod constant dureroase sau aveți vânătăi pe piele și picioarele umflate, aceasta poate fi semnul unei încărcări a activității ficatului.

7. Decolorarea urinei și a scaunelor

Urina se poate îngălbeni și scaunele devin mai deschise dacă ficatul nu își face treaba bine.

8. Mâncărimi ale corpului

Pielea dumneavoastră poate răspunde cu mâncărimi din cauza congestiei biliare. Acesta este modul în care organismul reacționează la toate toxinele acumulate pe care ficatul nu le-a putut detoxifica.

Dacă aveți simptomele descrise mai sus, nu ezitați să faceți un control, este mai bine să descoperiți din timp decât să așteptați ca semnele să se agraveze!


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!