8 obiceiuri care te împiedică să ieși din sărăcie și te țin blocat în mentalitatea omului sărac

8 obiceiuri care te împiedică să ieși din sărăcie și te țin blocat în mentalitatea omului sărac

Publicat de Larisa Moldovan pe 21 December 2020 in Dezvoltare PersonalaPersonalitatePsihologieSfaturiViata

Istoria cunoaște multe cazuri când un om obișnuit și-a schimbat brusc destinul și s-a îmbogățit. Și alții par să lucreze toată viața, dar nu devin mai bogați și totul din cauza mentalității omului sărac, care se încăpățânează să iasă din capul lor.

8 motive care ne împiedică pe mulți dintre noi să ieșim din sărăcie și să devenim bogați și de succes.

1. Dorința de a economisi tot mai mult

Oamenii săraci consumă energia și timpul pentru a economisi cât mai mult posibil. Sunt gata să se trezească mai devreme și să meargă prin toate magazinele pentru a compara prețurile și pentru a găsi cel mai ieftin produs. În loc să petreceți acest timp în autoeducare și să căutați un loc de muncă mai bine plătit.

2. Frica de schimbare

Frica de schimbare este una dintre cele mai comune trăsături ale persoanelor cu mentalitatea omului sărac. A decide asupra schimbării înseamnă a risca sau a renunța la stabilitate.

Este puțin probabil ca astfel de oameni să-și deschidă propria afacere, deoarece le este teamă că nu vor avea succes. Nu se va muta în alt oraș, deoarece nu are cunoscuți. Sau nu vor încerca niciodată să dobândească o meserie nouă care să o înlocuiască pe cea actuală, deoarece le este frică că nu vor avea succes.

3. Preferă un serviciu plictisitor cu salariu redus, dar stabil

Oamenii cu mentalitatea săracului sunt gata să lucreze toată viața la un loc de muncă prost plătit și plictisitor, plângându-se constant de șef și de colegii intolerabili. În fiecare zi de luni, ei vor număra din păcate zilele până vineri. Dar nu vor demisiona niciodată de la această slujbă, pentru că este stabilă și nimeni nu știe ce se poate întâmpla dacă vor pleca în alt loc.

4. Invidia

Adesea unei persoane sortite sărăciei i se poate observa un sentiment atât de neplăcut precum invidia. Va invidia un coleg care câștigă mai mult sau un vecin care locuiește într-o casă mai bună.

5. Reticența de a fi activ

Psihologia sărăciei se adaptează la viață într-un ritm pasiv și o atitudine pasivă față de tot ceea ce este în jur. Oamenii cu această psihologie nu vor să ducă o viață activă, se tem că nu vor reuși. Este mai bine să înoți liniștit în aval decât să te trezești și să lucrezi activ.

6. Transferul responsabilității

Oamenii care au mentalitatea săracului sunt ferm convinși că toată lumea le datorează ceva. Ei mută responsabilitatea către ceilalți și trăiesc după logica că nu are sens să evoluezi, deoarece nimic nu depinde de ei, totuși, cel mai probabil, nu va funcționa.

Oamenilor predispuși psihologiei sărăciei le place să spună: „Statul trebuie să-mi ofere …”, „Angajatorul trebuie să-mi plătească un salariu decent, pentru că lucrez bine …”, „Statul trebuie să controleze prețurile …” etc.

7. Vor totul dintr-o dată!

Oamenii cu mentalitatea sărăciei vor să obțină totul dintr-o dată, fără a face prea mare efort. Visează să obțină o slujbă bine plătită și ușoară de la început și cu siguranță nu vor să înceapă de la poziția de începător și de la un salariu inițial.

8. Stima de sine scăzută

Oamenii cu mentalitatea sărăciei se subestimează întotdeauna pe ei înșiși și pe capacitățile lor, se plâng de soarta grea, nu se străduiesc pentru o viață mai bună. Și de unde poate veni o stimă de sine ridicată, dacă tot timpul este petrecut la un loc de munca plictisitor, nu caută experiențe și dezvoltări noi, doar se plânge mereu de viață.

Cum să scapi de mentalitatea omului sărac?

  • Nu ar trebui să rămâneți la un loc de muncă care nu vă place doar pentru că e stabil.
  • Nu te mai plânge de viața ta, începe să faci schimbări.
  • Fii activ, atunci totul va funcționa.
  • Nu fiți geloși și nu invidiați oamenii de succes.
  • Amintiți-vă că nimeni nu vă datorează nimic.
  • Nu te mai compara cu ceilalți.
  • Lucrează asupra ta și schimbă-te din interior.

Uită-te la tine, ai cel puțin una dintre caracteristicile de mai sus? Dacă da, încercați să scăpați de ea cât mai curând posibil. Pe măsură ce te dezvolți, înveți noi cunoștințe și nu te temi de schimbare, vei scăpa treptat de mentalitatea omului sărac.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!