8 Martie – La mulți ani, femeie!

8 Martie – La mulți ani, femeie!

Publicat de Larisa Moldovan pe 8 March 2021 in Sarbatori

Cum a fost desemnată ziua de 8 martie – ziua femeii? Totul a început cu faptul că la 8 martie 1908, peste 15 mii de femei au ieșit pe străzile din New York și au început să ceară egalitatea cu bărbații. Au cerut același salariu și dreptul la vot.

Acum 8 martie este o zi internațională în care serbăm ziua femeii, fele mai frumoase ființe din viața noastră.

În primul rând ar trebui să le mulțumim femeilor, pentru că fără sacrificiul lor, astăzi lumea nu ar fi existat. Numai o femeie poate ști prin câte dureri trece pentru a aduce o nouă viață pe lume! Și ar trebui să le mulțumim zi de zi, nu doar astăzi, merită să aibă o lună întreagă dedicată lor, nu doar această zi.

Te-ai gândit vreodată la binecuvântarea de a fi femeie? Uneori, luăm lucrurile de la sine înțeles, fără să ne oprim o vreme să ne gândim la unele lucruri foarte importante din viața noastră; unul dintre aceste lucrurile atât de importante este să fii femeie!

M-am gândit la asta și mi-am găsit propriile motive.

Sunt emoțională

Sunt liberă să plâng și să am nesiguranțe, fără să-mi pese prea mult de cum m-ar vedea alții. Sunt mai bună decât bărbații care își exprimă sentimentele și emoțiile. Îmi doresc să-mi răsfăț slăbiciunea și să-mi sărbătoresc punctele tari cu deplină glorie și apreciere pentru ceea ce mi-a dat Dumnezeu.

Sunt frumoasă

Toate femeile sunt frumoase, fără exagerări. Frumusețea nu este doar pe fața noastră. Încearcă doar să te cunoști pe tine și cu siguranță vei ajunge să-ți dai seama unde se află frumusețea ta.

Sunt și delicată, dar și puternică

Da, este adevărat că femeile sunt creaturi delicate, fine și tandre, dar sunt mult mai puternice decât bărbații. Femeile lucrează perioade mai lungi în timpul vieții decât bărbații. Femeile au mai puțin timp liber, darămite sarcina, travaliul și creșterea copiilor.

Sunt mamă

Trebuie să recunosc că a fi mamă nu este o treabă ușoară. Mamele suferă multă durere, stres; sunt 24 de ore/zi de serviciu! Cu toate acestea, experiența de a fi crescut un copil în mine este o experiență incredibil de uimitoare. Este obișnuit, dar nu mai puțin incredibil.

Sunt sursa dragostei pe această planetă

Vorbind despre dragoste, ne-am gândi automat la femei. Femeia este soția iubitoare, mama bună și prietena grijulie. Această lume nu poate supraviețui fără dragoste; fără femei!

Am intuiție feminină

Experiențele de viață și cercetările științifice arată că femeile au o înțelegere instinctivă despre viață, dragoste și dinamica relațiilor personale. Femeile tind să fie nucleul intraconectivității familiale și stânca care sprijină în momente de mare nevoie sau durere.

Femeile pot auzi ceea ce nu se spune și pot simți ceea ce nu se exprimă.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!