8 dintre cele mai periculoase locuri de pe Pământ

8 dintre cele mai periculoase locuri de pe Pământ

Publicat de Larisa Moldovan pe 18 December 2022 in CuriozitățiLifeStyleStiinta

1. Queimada Grande (sau Insula Șerpilor)

Queimada Grande, cunoscută și sub numele de Insula Șerpilor, este o mică insulă în largul coastei Braziliei, cu o climă temperată și o varietate de plante și copaci. Ar putea fi un loc grozav de relaxare…

…dacă nu ar fi șerpi. Nu degeaba se numește Insula Șerpilor – acest loc este plin de șerpi, iar unul este mai otrăvitor decât celălalt. Printre ei trăiește și șarpele Bothrops, care este pe cale de dispariție; este cel mai veninos șarpe din America Latină. Se estimează că există un șarpe pe metru pătrat al insulei.

Insula șerpilor este atât de periculoasă încât guvernul brazilian a interzis oricui să se apropie de ea. Singurii oameni care au voie să fie acolo sunt oamenii de știință, cărora nu le pasă de propria lor siguranță pentru că le place prea mult să studieze șerpii.

2. Lacul Natron, Tanzania

Îți vei da seama că ceva este în neregulă cu Lacul Natron din Tanzania abia după ce te apropii de el. Dacă culoarea sa roșie nu te alertează, atunci ar trebui să fie leșurile de animale calcificate.

Lacul alcalin Natron este situat în nordul Tanzaniei. Apa lacului are un conținut atât de mare de carbonat de sodiu încât topește pielea și ochii unei persoane.

Păsările ajung în mod regulat în lac, deoarece suprafața sa netedă le face să creadă că plutesc în aer. Apa corozivă combinată cu o temperatură de 120 de grade le omoară instantaneu. Apoi apa transformă păsările ghinioniste în statui de sare solidă. Cu toate acestea, în zonă există o specie de flamingo care reușește să prospere în astfel de condiții.

3. Valea Morții, California

Valea Morții este cel mai fierbinte loc de pe pământ. Temperatura medie de vară ajunge la 46 de grade, cea mai mare temperatură înregistrată fiind de 94 de grade. Apropo, aceasta este cea mai ridicată temperatură de pe pământ în acest moment.

Dacă încerci să traversezi valea fără să iei suficientă apă cu tine, vei muri înainte să ajungi pe malul celălalt. Cu toate acestea, nativii americani trăiesc în zonă de cel puțin 1.000 de ani și, judecând din dezvoltarea Californiei, reputația locului nu i-a oprit pe coloniști.

4. Oymyakon, Rusia

Satul Oymyakon, situat în Siberia de Est, este aproape opusul Văii Morții. Acesta este cel mai rece loc de pe Pământ, în care, în mod ciudat, trăiesc oamenii. În mijlocul iernii, temperatura medie în Oymyakon scade la -50 de grade Celsius. Dar în zilele deosebit de geroase, poate scădea la -68 de grade.

Dacă numerele nu înseamnă nimic pentru tine, hai să dăm exemple reale din viața oamenilor. Localnicii trebuie să alerge peste strada pentru a-și vizita vecinii, deoarece saliva și ochii lor îngheață aproape instantaneu când ies afară.

În ciuda acestui fapt, aproximativ 500 de oameni trăiesc în acest loc. Nu știm cum reușesc să supraviețuiască, deoarece Oymyakon nu poate fi numit un loc favorabil pentru dezvoltarea agriculturii.

5. Deșertul Danakil, Africa de Est

Temperaturile incredibil de ridicate nu sunt singurul lucru care face din Deșertul Danakil un loc inospitalier. Există mulți vulcani activi în deșert. Există vulcani care erup concentrații atât de mari de sulf încât poți provoca daune permanente sănătății tale după o vizită scurtă.

Mai mult, deșertul este acoperit de uriașe saline și câmpuri hidrotermale colorate.

6. Muntele Washington, New Hampshire (SUA)

Muntele Washington, cel mai înalt vârf din nord-estul Statelor Unite, este o destinație populară pentru drumeții, cu șanse mari de a muri. Iarna, temperatura de pe munte poate scădea până la -40 de grade Celsius. Dar nu frigul este cea mai mare problemă, ci vântul.

Muntele Washington a înregistrat cea mai mare viteză a vântului fără tornade, de 372 de kilometri pe oră. Combinat cu temperaturile scăzute, vântul rece te va transforma rapid într-o statuie de gheață.

Doar dacă, desigur, înainte de asta nu te aruncă în aer de pe una dintre stâncile abrupte ale munților. Clădirile de pe Muntele Washington a trebuit să fie ancorate pentru a nu fi luate de vânt.

7. Insula North Sentinel

Insula North Sentinel din Oceanul Indian nu te va ucide de la sine. De fapt, acest loc este destul de aproape de un paradis tropical. Pericolul este în altă parte. Vorbim de locuitorii neprietenoși.

Insula este locuită de Sentinelese, un trib izolat care evită contactul cu lumea exterioară. Au ucis mai mulți oameni care au aterizat pe insulă și nu a contat că au fost aduși la țărm ca urmare a unui naufragiu.

Oamenilor le este interzis să viziteze insula pentru siguranța sentinelezilor, care nu au imunitate la majoritatea bolilor moderne. Doar un singur vizitator poate distruge complet tribul.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!