7 tipuri de persoane toxice pe care ar trebui să le elimini imediat din viața ta

7 tipuri de persoane toxice pe care ar trebui să le elimini imediat din viața ta

Publicat de Larisa Moldovan pe 17 December 2020 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieSpiritualitateViata

Negativitatea ne înconjoară peste tot. În mass-media, la locul de muncă, în comunicarea cu ceilalți și chiar în familiile noastre … Nu-i poți exclude complet din viața ta. Însă ar trebui să reduci contactul cu ei.

Indivizii toxici sunt capabili să creeze probleme în jurul lor și să complice excesiv viața altora. Ține cont că, viața ta are o valoare imensă. Nu ar trebui să o pierzi cu cei care încearcă doar să vă tragă în jos.

Nu poți elimina întotdeauna complet persoanele toxice din viața ta. Cu toate acestea, pe măsură ce înveți să le recunoști și comportamentul lor, vei ști cu cine trebuie să-ți petreci timpul.

Există mai multe tipuri de personalități toxice de evitat:

1. Criticul violent

Nu confundați acest tip de oameni cu criticii constructivi. Intențiile ambelor sunt complet diferite. Este important să fii atent la tonul pe care persoana îl folosește când vorbește. Dacă critica este exprimată cu aroganță, iar persoana nu se gândește la cuvintele sale, atunci cel mai probabil încearcă să-și facă pe plac propriului ego.

2. Vorbește mereu despre el

Orice subiect ai vorbi cu o astfel de persoană, ea va găsi întotdeauna ocazia de a reduce această conversație la „persoana sa modestă”. Una dintre cele mai folosite tehnici ale sale este așa-numita tehnică de preluare.

Ți-ai rănit recent piciorul? Această persoană îți va spune că a trecut și ea prin asta. Mai mult, procesul de vindecare a fost mai dificil și mai dureros decât în ​​cazul tău.

Persoanele toxice de acest tip sunt de obicei ușor de recunoscut. Ele tind doar să ia, dar să nu dea în schimb. Puteți simți cum o astfel de persoană atrage energia de la toți cei care se află în aceeași cameră cu ea.

3. Vede doar partea rea

Oricât de bună ar fi situația, o astfel de persoană va găsi întotdeauna ceva rău în ea. Puteți fi sigur de acest lucru. Astfel de oameni ne influențează mai mult decât toți ceilalți oameni toxici.

Cu cât petreci mai mult timp cu acești oameni, cu atât este mai probabil că și tu vei dezvolta obiceiul de a vedea totul în negru. Prevenirea acestui lucru este destul de ușor. Trebuie să limitați cât mai mult timpul petrecut cu o astfel de persoană. Nu o lăsați să vă infecteze cu negativitate și să vă trage în jos. Mențineți relații doar cu cei care emană energie pozitivă.

4. Sabotor

O astfel de persoană este condusă de emoții negative și, în cea mai mare parte, de invidie. El va râde de visele și obiectivele tale. Vei vorbi despre realizările tale cu bucurie, dar această persoană îți va dovedi prin toate mijloacele că este prea devreme să te bucuri.

Va găsi mereu motive pentru care nu poți reuși în ceea ce îți propui să faci. În același timp, te va convinge că o face din dragoste pentru tine.

Nu puteți anula complet comunicarea cu această persoană? În acest caz, vă rugăm să ignorați ceea ce vă spune ea. Continuă spre visul tău!

5. Manipulatorul

Această persoană își manipulează cu pricepere interlocutorii cu ajutorul sfaturilor și certurilor pasiv-agresive. Ea va face totul pentru ca tu să faci ceea ce își dorește.

Astfel de oameni îți vor folosi cuvintele împotriva ta, vor lua situația complet sub controlul lor și te vor obliga să faci ceea ce vor. Dacă întâlnești o astfel de persoană, încearcă să termini toate relațiile cu ea cât mai curând posibil.

6. Victima

Astfel de oameni știu să dea vina mereu pe ceilalți pentru orice li se întâmplă. Nu vă așteptați să fiți o excepție de la regulă. Victima tânjește după compasiune și înțelegere.

Chiar dacă nu vă învinovățește direct, o poate face pe la spatele vostru. Ea va face acest lucru în așa mod încât cei din jur ajung să o simpatizeze.

7. Bârfitorul

O astfel de persoană are o stimă de sine scăzută și pur și simplu nu își poate găsi locul în această lume. Bârfitorii vorbesc în mod constant rău despre ceilalți doar pentru a atrage atenția asupra lor, pentru a acorda importanță persoanei lor.

Faceți tot posibilul pentru a evita astfel de oameni. Nu luați parte la „jocurile lor copilărești”. Ignorații.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!