7 probleme pe care bananele le rezolvă mai bine decât orice pastilă

7 probleme pe care bananele le rezolvă mai bine decât orice pastilă

Publicat de Larisa Moldovan pe 8 November 2023 in Remedii NaturisteSanatate

S-a dovedit că există probleme pe care bananele le tratează mai eficient decât pastilele. Bananele sunt fructele care ar trebui să facă parte din dieta fiecăruia dintre noi. Ele sunt bogate în zaharuri naturale și conțin o cantitate mare de fibre care furnizează energie organismului nostru. Cu toate că au un conținut caloric ridicat, s-a demonstrat că bananele ajută la rezolvarea unor probleme importante.

Dacă nu mă credeți, încercați să consumați banane și vă veți simți mult mai bine. Bananele sunt fructele preferate ale multor oameni. Cu toate acestea, majoritatea oamenilor nu știu că pot înlocui pastilele cu banane.

1. Hipertensiune arterială. Mulți oameni care suferă de hipertensiune au deficiențe de potasiu. În schimb, au un exces de sare în organism. Potasiul leagă sărurile și le elimină din organism. Așadar, consumați banane bogate în potasiu și veți reduce tensiunea arterială.

2. Reducerea nivelului de stres. Bananele sunt considerate pe bună dreptate cele mai bune fructe “antistres”. Ele conțin vitamine și minerale esențiale care influențează metabolismul, ceea ce este legat și de nivelul de stres din organism.

3. Îmbunătățirea vederii. Bananele conțin vitamina A, care este esențială pentru sănătatea ochilor. Organismul nostru are nevoie de o anumită cantitate de vitamina A în fiecare zi pentru a reduce riscul dezvoltării cecității nocturne. Femeile au nevoie de aproximativ 700 de micrograme pe zi, în timp ce bărbații au nevoie de aproximativ 900.

4. Constipație și flatulență. Bananele conțin pectină, o substanță responsabilă pentru eliminarea metalelor grele și a altor toxine din corp. Bananele sunt un excelent probiotic care stimulează procesul de digestie. Ele reduc, de asemenea, formarea de gaze și acționează ca un laxativ ușor.

5. Ajutor în sindromul premenstrual (PMS). Bananele conțin vitamina B6, care are un efect pozitiv asupra nivelului de zahăr din sânge și ajută la reducerea simptomelor negative ale PMS. Această vitamină ajută în caz de balonare și reduce schimbările de dispoziție.

6. Depresie. Bananele conțin triptofan, care stimulează producția de serotonină, un hormon al fericirii. Deși bananele nu pot trata depresia severă, consumând două fructe pe zi, veți scăpa de tristețe.

7. Pierdere în greutate. Bananele sunt fructe delicioase și dulci care pot fi ușor incluse în orice dietă. Ele conțin o mulțime de fibre solubile în apă. Atunci când fibrele ajung în tractul digestiv, ele absorb apă și încetinesc digestia, ceea ce vă face să vă simțiți sătui pentru o perioadă mai lungă de timp.

Bananele sunt bogate în diverse substanțe nutritive importante. Iată o listă a principalelor substanțe nutritive găsite în banane:

1. Carbohidrați: Bananele sunt o sursă bună de carbohidrați, în special glucoză, fructoză și zaharoză. Acești carbohidrați furnizează energie rapidă.

2. Fibre: Bananele conțin fibre dietetice, în special fibre solubile, cum ar fi pectina. Fibrele ajută la menținerea sănătății sistemului digestiv și la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge.

3. Potasiu: Bananele sunt cunoscute pentru conținutul lor ridicat de potasiu, un mineral esențial pentru funcționarea normală a inimii, a mușchilor și a sistemului nervos.

4. Vitamina C: Bananele conțin vitamina C, care are rolul de a întări sistemul imunitar, de a ajuta la absorbția fierului și de a menține sănătatea pielii.

5. Vitamine din complexul B: Bananele conțin diverse vitamine din complexul B, inclusiv vitamina B6 (piridoxină), care este esențială pentru metabolismul carbohidraților și a proteinelor.

6. Vitamina A: Bananele conțin și o cantitate mică de vitamina A, care este importantă pentru sănătatea ochilor și a pielii.

7. Magneziu: Magneziul este un mineral prezent în banane, care contribuie la funcționarea corespunzătoare a mușchilor și la menținerea sănătății oaselor.

8. Fier: Bananele conțin o cantitate mică de fier, care este esențial pentru transportul oxigenului în sânge.

9. Antioxidanți: Bananele conțin antioxidanți, cum ar fi dopamina și catechinele, care ajută la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ.

10. Folați: Bananele conțin și folați, care sunt importante în special pentru femeile gravide sau care intenționează să rămână însărcinate.

Este important de menționat că, conținutul de substanțe nutritive din banane poate varia în funcție de mărimea și stadiul de coacere al fructului. Cu toate acestea, bananele sunt o opțiune sănătoasă și gustată pentru a asigura o varietate de nutrienți în dieta dumneavoastră zilnică.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!