7 obiceiuri zilnice care ne usucă pielea

7 obiceiuri zilnice care ne usucă pielea

Publicat de Larisa Moldovan pe 5 March 2021 in FrumuseteSanatateSfaturi

Pielea noastră are nevoie de îngrijire atentă, și multe persoane fac greșeli grave fără să-și dea seama. Ne formăm obiceiuri greșite care ne afectează pielea și o usucă. Pentru a scăpa de aceste obiceiuri rele, trebuie să aflați despre cum vă dăunează.

În acest articol veți învăța 7 obiceiuri zilnice care usucă pielea.

Spălarea cu săpun

Este bine să te speli, dar numai dacă o faci cu produse speciale pentru față. Spălarea cu săpun nu va aduce niciun beneficiu, ci doar va usca pielea și va afecta echilibrul Ph-ului. Săpunul obișnuit nu este destinat îngrijirii pielii feței.

Peeling frecvent

Peeling-ul este o procedură bună care vă permite să scăpați de particulele de keratină de pe piele. Dar, nu toată lumea știe că puteți folosi peeling-ul de maximum 1 dată pe săptămână. Unele fete cred că, cu cât o folosești mai des, cu atât pielea va fi mai frumoasă. Aceasta este o mare greșeală, deoarece particulele abrazive mici rănesc pielea prin utilizarea frecventă.

O mulțime de produse cosmetice

Machiajul cu utilizare frecventă afectează pielea, în special produsele pentru ten. Este necesar să acordați pielii timp să se odihnească după folosirea produselor cosmetice și, uneori, să treacă câteva zile fără machiaj. De asemenea, ar trebui să evitați fondurile de ten dense care înfundă porii.

Dormi cu machiaj

Să nu vă demachiați înainte de culcare este o greșeală obișnuită care duce la consecințe negative pe termen lung. Dacă nu lăsați pielea să se odihnească noaptea, când se desfășoară procesul de reînnoire, va duce nu numai la uscăciune, ci și la inflamații. Presiunea așternutului va face ca porii să se blocheze, astfel apărând coșurile, aspectul de coajă de portocală, riduri și iritații.

Apa fierbinte

Apa fierbinte usucă pielea, deci trebuie să vă spălați pe față cu apă la temperatura camerei. De asemenea, se recomandă să vă abțineți de la baie sau duș fierbinte dacă vreți să protejați pielea corpului de efectele negative.

Înlocuirea apei cu băuturi

Este necesară hidratarea pielii nu numai în exterior, ci și în interior. Este important să beți zilnic cel puțin 1,5 litri de apă curată. Mulți oameni beau sucuri, cafea și alte băuturi, renunțând la apa potabilă obișnuită, ceea ce duce la deshidratare și la uscarea pielii. În plus, zaharurile și alte chimicale conținute de băuturi vă pot afecta structura pielii.

Aplicarea loțiunii cu alcool

Acum există un număr mare de produse de îngrijire a pielii, inclusiv loțiuni. Dar, la alegere, este necesar să ne uităm la conținutul lor. Există încă loțiuni pe bază de alcool pe rafturile magazinelor care usucă pielea. Această loțiune poate fi utilizată numai de persoanele cu piele grasă.

Obiceiurile de mai sus pot părea inofensive sau chiar utile pentru mulți, dar, în realitate, au un efect negativ asupra pielii tale.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!