7 momente din viața ta, atunci când cel mai bine este să taci, chiar dacă ai dreptate!

7 momente din viața ta, atunci când cel mai bine este să taci, chiar dacă ai dreptate!

Publicat de Larisa Moldovan pe 25 March 2021 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitateSfaturi

Ați pățit vreodată, să vă împărtășiți planurile, bucuria altora – și planurile voastre să nu se mai poată duce la bun sfârșit? Toate planurile tale se blochează brusc, nimic nu funcționează și ești pierdut – nu știi ce s-au cum s-a întâmplat. Oamenii înțelepți spun că tăcerea este aur. Că vei rămâne fără acel lucru de care să te lauzi. Dar este chiar așa? Când nu trebuie să ne împărtășim bucuria?

Aceste 7 cazuri sunt doar cele în care cea mai bună soluție ar fi să taci.

Nu-i judeca pe ceilalți

Dacă se întâmplă să asistați la o ceartă, scandal sau comportament inadecvat al oamenilor – nu spuneți celorlalți despre asta. Transmiterea informațiilor negative din gură în gură și judecarea acțiunilor oamenilor, te încarcă cu emoții negative și îți aduce probleme.

Nu vă impuneți viziunea voastră asupra lumii, altor oameni

Dacă sunteți un ateu ferm, vegan sau aveți alte păreri despre viață, nu încercați să vă impuneți credințele oamenilor din jurul vostru. Fiecare își alege propria cale și nu trebuie să spuneți că ați reușit să le găsiți adevărata cale.

Nu te lăuda

Faptele bune pe care le faci oamenilor te caracterizează în cel mai bun mod. Dar numai până când începi să te lauzi cu generozitatea ta. Ai ajutat pe cineva? A fost un străin? Ai salvat un cățel de la frig? Ești o persoană foarte bună. Nu vorbi despre faptele tale bune.

Nu împărtășiți planuri importante pentru viitor.

Dorința ta, pe care începi să o spui tuturor, își va pierde puterea și energia. Păstrați-o numai pentru voi – și atunci se va împlini cu siguranță.

Nu ar trebui să știe toată lumea atunci când faci bine.

Donați bani unei organizații caritabile sau pentru a ajuta animalele fără adăpost? Este minunat, ești o persoană foarte generoasă. Dar încetează să te lauzi, mândria nu este cel mai bun tovarăș al tău în viață.

Nu te lauda cu veniturile tale

Dacă subliniezi în permanență cât de bine câștigi acum, cum e soțul tău, cât de norocos ești că ai câștigat o sumă mare, banii vor începe să-ți părăsească viața foarte curând. Acesta este un semnal că pur și simplu nu sunteți pregătit pentru venituri mari încă. Dacă încetezi să te lauzi cu ceea ce ai câștigat și să pierzi energia fluxului de numerar, venitul tău va crește.

Nu vă spălați lenjeriile în public

Acest vechi proverb va fi întotdeauna relevant – ceea ce se întâmplă în casa ta ar trebui să rămână acolo. Plângându-vă și condamnându-i public pe cei dragi, nu veți îmbunătăți situația acasă în bine, ci veți atrage și mai multă negativitate.

Cu cât oamenii știu mai mult despre fericirea ta, cu atât va începe să se prăbușească mai repede. Acceptă-o în tăcere și cu recunoștință – iar destinul tău va continua să fie generos cu surprize plăcute.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!