7 metode dovedite de a scăpa de balonare

7 metode dovedite de a scăpa de balonare

Publicat de Larisa Moldovan pe 22 January 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturiViata

Flatulența este una dintre cele mai frecvente probleme stomacale cunoscute de oricine. Simptomele umane ale acestei probleme pot fi diferite, dar principalul este o senzație de presiune crescută în abdomen. Acest lucru poate fi asociat cu multe alte afecțiuni ale stomacului, cum ar fi sindromul intestinului iritabil, iar simptomele pot apărea după o dietă grea sau o dietă necorespunzătoare.

Iată 8 moduri de a evita balonarea și durerile iritante cauzate de aceasta:

1. Consumă suficiente lichide

Într-adevăr, apa este soluția la multe probleme de sănătate pe care le-ați putea întâmpina, iar una dintre ele este balonarea. Așadar, consumați suficientă apă și corpul vostru va avea toți factorii necesari pentru a combate flatulența.

2. Evitați alimentele care provoacă balonare

Nu, mama ta nu a mințit când a spus că legumele verzi sunt foarte bune pentru sănătate. Varza și broccoli sunt foarte bogate în substanțe nutritive și în fibre pe care trebuie să le consumați pentru a avea un sistem digestiv puternic. Cu toate acestea, aceste alimente sunt, de asemenea, bogate în rafinoză , un zahăr care poate fi digerat doar de bacteriile din stomac și fermentarea lor este cea care vă face stomacul să se umfle.

Nu trebuie să eliminați complet aceste alimente! Încercați doar să păstrați în dietă cantitatea pe care o puteți controla. De asemenea, le puteți aburi sau fierbe pentru a reduce cantitatea de zahăr.

3. Urmăriți cantitatea de sare consumată

Dacă stomacul dvs. continuă să sufere de balonare, trebuie să controlați cantitatea de sare consumată. Când mănânci alimente bogate în sodiu, corpul tău îi va fi mai greu să îndepărteze apa, ceea ce provoacă senzația de balon în stomac.

Cantitatea de sare este dificil de monitorizat, deoarece este prezentă în aproape toate produsele finite și semifabricate. Dacă simți că ai nevoie de o dietă sănătoasă, aproape fără sare – bea mai multă apă pentru a o putea elimina ușor din corp.

4. Mănâncă fructe

Dacă te-ai săturat de mâncărurile sărate – ce zici de banane ? Acestea previn retenția de apă în organism din cauza sodiului. Bananele sunt bogate în potasiu și reglează perfect nivelul de sare și reduc balonarea.

5. Bea ceai de mentă și mușețel

După ce ați terminat de mâncat o masă grea, vă recomandăm să gustați o ceașcă de ceai de mentă sau mușețel . Ambele tipuri de băuturi sunt renumite pentru proprietățile lor relaxante pentru crampele stomacale și balonarea. Ceaiul de mușețel nu numai că ajută la digestie, dar ajută și la relaxarea și calmarea întregului organism.

6. Consumați probiotice

Poate că există un loc în dieta ta pentru iaurtul probiotic, deoarece este o modalitate ușoară de a scăpa de balonare cu ajutorul culturilor vii de bacterii. După cum probabil știți deja, milioane de bacterii diferite trăiesc în stomacul uman, iar unele dintre ele pot provoca formarea excesului de gaze în tractul digestiv.

Probioticele sunt folosite pentru a normaliza gazul produs și flatulența. Dacă iaurtul este prea acru pentru dvs., adăugați puțină miere sau gem pentru a îndulci această delicatesă sănătoasă.

7. Limitați utilizarea monozaharidelor

Alcoolii de zahăr pot fi găsiți în toate alimentele fără zahăr și guma de mestecat, deoarece sunt concepuți pentru a îndulci aceste alimente și sunt folosite ca înlocuitori ai zahărului. În general, acestea sunt considerate sigure, dar pot provoca anumite probleme în tractul gastro-intestinal: aceste zaharuri dăunează bacteriilor din partea inferioară a intestinului, aceste bacterii le digeră și eliberează gaze în exces.

Vă recomandăm să evitați consumul acestor monozaharide și să înlocuiți cu alternative naturale de zahăr, cum ar fi stevia sau consumul de fructe în loc de deserturi gata preparate.

Sperăm că aceste modalități simple, dar eficiente de reducere a balonării, vă vor ajuta să vă bucurați de menținerea sănătății corpului.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!