7 fraze pe care ar trebui să le repetăm în fiecare zi pentru a avea sufletul ușor: înțelepciune japoneză

7 fraze pe care ar trebui să le repetăm în fiecare zi pentru a avea sufletul ușor: înțelepciune japoneză

Publicat de Larisa Moldovan pe 17 April 2024 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăSfaturi

La începutul secolului al XX-lea (în anii 1920) în Japonia a fost inventată o practică vindecătoare numită Reiki. Termenul “inventată” nu este probabil cel mai potrivit, deoarece această practică a venit ca o iluminare pentru călugărul japonez pe nume Mikao Usui.

Esența acestei practici constă în faptul că ea ajută o persoană să se reconecteze cu energia universală, să stabilească armonie cu ea și să se vindece atât pe sine, cât și pe ceilalți, folosind mâinile și alte metode.

În prezent, această practică a devenit destul de populară în lume, dar, ca și în cazul oricărei învățături sau metode inițial originale, au apărut numeroase ramificații care au început să aducă propriile lor corecții și modificări.

De exemplu, Buddha a fost împotriva oricărui tip de budism ca religie, totuși după moartea sa au apărut aproape 300 sau câteva curente și direcții ale budismului.

Dar în Reiki, datorită practicanților care se țin de tradiția inițială stabilită de fondatorul ei (acel călugăr japonez Mikao Usui), s-a reușit să se păstreze puritatea și originalitatea, cel puțin până acum.

Deci, de ce vă spun toate acestea? Ei bine, în practica Reiki există 6 principii (fraze) pe care practicantul trebuie să le respecte. Pentru ceilalți, aceasta este opțional.

Această practică nu este deloc grea sau complicată, deoarece urmarea acestor 6 fraze armonizează toate aspectele vieții noastre.

De obicei, aceste fraze sunt rostite în fiecare zi după trezire și înainte de culcare. Cu toate acestea, nu trebuie doar să le rostiți, ci să le trăiți în interiorul vostru. Pentru că ele au un sens și beneficii imense.

În continuare o să împărtășesc aceste fraze cu voi. Dacă aceste principii vă sunt apropiate, spuneți-le în orice moment și amintiți-vă de ele atunci când simțiți că aveți nevoie.

1. Acum nu mă îngrijorez.

2. Acum nu mă enervez.

3. Respect toți profesorii mei, părinții și cei mai în vârstă.

4. Îmi câștig cinstit existența.

5. Sunt recunoscător pentru tot ce este viu.

6. Sunt întotdeauna bun cu toată lumea.

Pe lângă aceste 6 principii, aș vrea să împărtășesc cu voi încă o frază minunată care ne ajută foarte bine să ne aliniem sufletele într-o stare ușoară și armonioasă. E bine să ne amintim mai des despre ceea ce spune.

,,Relaxați-vă și eliberați controlul asupra situației. Cu cât luptați mai mult împotriva unui lucru, cu atât rezistă mai mult. Simțiți ușurința și totul se va rezolva în favoarea voastră.” – Osho.

Vă doresc să aveți parte de bucurie și pace în suflet!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!