7 daruri neasteptate pe care le au doar cei extrem de sensibili

7 daruri neasteptate pe care le au doar cei extrem de sensibili

Publicat de Larisa Moldovan pe 30 November 2019 in Lecții de viațăSecreteViata

Multi oamenilor trebuie sa traga tare pentru a simti empatie si compasiune fata de suferinta celorlalti, acest lucru fiind o parte a muncii lor spirituale. Resimtirea durerii lumii este semnul unui suflet evoluat, iar cei care sunt sensibili si usor de impresionat nu trebuie sa mai vada acest lucru ca pe o slabiciune ci ca pe o putere. Aici sunt cateva dintre binecuvantarile celor extrem de sensibili. Daca te-ai intrebat si tu cum sa te „repari” sau sa amortesti o parte a durerii, aici sunt cateva motive sa iti iubesti inima moale si deschisa:

1. Putem sa spunem cum se simte cineva doar uitandu-ne la acea persoana, sau ascultand la modul in care vorbeste.
Nu facem in mod necesar asta prin a asculta la ceea ce spune, ci la sunetul vocii ei. Observam tristetea, si datorita acestui fapt, judecam mai putin oamenii.

2. Daca suntem scriitori, suntem capabili sa intram in haina personajelor noastre si sa ne imaginam suferinta acestora, chiar daca nu am experimentat-o niciodata noi insine. Pe masura ce scriem, simtim durerea cuiva care si-a pierdut perechea, sau a pierdut un copil in razboi, sau ale carui visuri nu au mai devenit realitate.

3. Simtim recunostinta pentru vietile noastre si binecuvantarile simple din ele, deoarece suntem tot timpul constienti de durerea din lume. Ne bucuram clipa de clipa de bogatia bucuriei simple pe care o simtim.

4. Deoarece suntem lipsiti de aparare, nu ne ferim de tragedii sau pierderi. Cand cineva simte durere, suntem capabili sa „fim alaturi de acea persoana”.

5. Ne simtim conectati la reteaua vietii, si la energia care trece prin noi toti. Ea ne da perspectiva asupra maruntelor iritatii zilnice.

6. Ne este usor sa ne rugam pentru siguranta, bunastare si vindecarea celorlalti, cand noi insine nu avem nimic de castigat. Stim ca vindecarea celorlalti ne vindeca pe noi.

7. Niciodata nu ramanem fara o poveste de spus. Deoarece apartinem povestilor din jurul nostru. Oamenii suprasensibili sunt usor de coplesit – in special de evenimentele ce se petrec in jurul nostru in acest moment in lume. Am descoperit ca diferite practici spirituale , inspira suferinta celorlalti si expira dragoste si compasiune si ne pot ajuta cand ne simtim neajutorati in fata suferintei.

Celorlalti oameni extrem de sensibili care citesc aceasta postare, vreau sa le spun ca nu sunteti singuri. Nu sunteti infranti. Voi sunteti inima tacuta de care are chiar acum o disperata nevoie lumea, si sunt recunoscator sa stiu ca si voi sunteti acolo.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!