7 beneficii uimitoare ale cepei verzi pentru sănătate

7 beneficii uimitoare ale cepei verzi pentru sănătate

Publicat de Larisa Moldovan pe 16 December 2020 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Originară din Asia, ceapa verde, numită și arpagic, este un ingredient de bază în bucătăriile din întreaga lume. Pe lângă faptul că este versatil ca ingredient, arpagicul este, de asemenea, cunoscut pentru profilul său nutrițional impresionant. Cu un conținut scăzut de calorii, dar bogat în mai mulți nutrienți importanți, ceapa facilitează prepararea și consumul de alimente sănătoase.

La fel ca restul verilor lor, ceapa verde are efecte puternice atunci când vine vorba de lupta împotriva bolilor și de menținerea sănătății generale.

Iată câteva detalii despre cele mai cunoscute beneficii pentru sănătate ale cepei verzi:

Oferă substanțe nutritive esențiale – Ceapa verde nu numai că vă condimentează mesele, ci conțin și multe vitamine și minerale esențiale, inclusiv fier, potasiu, acid folic și vitaminele A, C și K. Un mod delicios și tradițional de consum în stare naturală este brânza cu mămăliguță și ceapă verde.

Întărește sistemul imunitar – a fost utilizat în mod tradițional pentru tratarea și prevenirea infecțiilor precum răceala obișnuită. Acest efect benefic se datorează vitaminelor A și C, despre care se știe că întărește imunitatea și contribuie la reducerea severității infecțiilor.

Combate stresul oxidativ – Antioxidanții precum vitaminele A și C din ceapa verde sunt, de asemenea, utili în eliminarea radicalilor liberi. Radicalii liberi provoacă stres oxidativ care, în cele din urmă, vă poate afecta celulele.

Controlează zahărul din sânge – Compușii de sulf din ceapa verde măresc capacitatea organismului de a produce insulină, un hormon care controlează zahărul din sânge.

Îmbunătățește digestia – Serviți gustări cu ceapă verde pentru a sprijini digestia. Fibrele din ceapa verde fac ca alimentele să se miște prin tractul digestiv. De asemenea, fibra se leagă de scaun, facilitând tranziția.

Menține oase sănătoase – Datorită nivelului ridicat de vitamine C și K, ceapa verde ajută la menținerea oaselor sănătoase și puternice.

Susține vederea buna– Vitamina A, un alt antioxidant puternic găsit în ceapa verde, ajută la menținerea vederii clare și la menținerea ochilor în formă bună, mai ales pe măsură ce îmbătrânești.

Consumul de ceapă verde în salate este foarte benefic pentru organismul nostru, mai ales în sezonul rece, când imunitatea scade.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!