7 alimente pentru a ajuta la îmbunătățirea funcției tiroidei

7 alimente pentru a ajuta la îmbunătățirea funcției tiroidei

Publicat de Larisa Moldovan pe 18 November 2020 in Sanatate

Nutriția joacă un rol foarte important în menținerea sănătății tiroidei. O funcție insuficientă a glandei tiroide și excesul de hormoni pe care îl produce sunt dăunătoare stării corpului. Acest lucru reduce performanța și înrăutățește starea de spirit.

Pentru prevenirea diferitelor boli ale glandei tiroide, medicii recomandă diversificarea dietei cu alimente bogate în iod, proteine, săruri minerale, oligoelemente și vitamine, în special acid ascorbic și vitamine B.

Iată o listă cu cele mai benefice alimente care pot ajuta la susținerea funcției tiroidiene.

1. Merele.

Merele au un efect benefic asupra tuturor sistemelor corpului, distrugând bacteriile patogene. Principalul lucru este să le mănânci cu tot cu coajă, aceasta are o cantitate mare de iod.

2. Carne de crab și fructe de mare.

Acestea conțin vitamina B12 și zinc, care stimulează sistemul imunitar al organismului. Vă rugăm să rețineți că conservele de carne de crab își păstrează și proprietățile benefice.

3. Algele de mare.

Conține iod și încă 40 de vitamine și elemente care protejează împotriva bolilor tiroidiene.

4. Afinele.

Aceste boabe ocupă primul loc în ceea ce privește cantitatea de antioxidanți. Ajută la eliminarea tulburărilor hormonale ale glandei tiroide.

5. Peștii cu carne roșie (ton, somon, sturion).

Sunt o sursă de acizi grași omega-3. Acestea sunt esențiale pentru buna funcționare a glandei tiroide. Mănâncă carne roșie de pește cât mai des posibil.

6. Nuci cu miere.

Ajută la trezirea glandei tiroide leneșe. Zdrobiți 3-4 nuci, amestecați cu o lingură de miere și mâncați dimineața pe stomacul gol. Luați acest amestec natural zilnic timp de 1 până la 2 săptămâni.

7. Lămâie cu miere.

Activează glanda tiroidă. Clătiți bine 2-3 lămâi, radeți coaja pe o răzătoare fină . Amestecați-le cu aproximativ aceeași cantitate de miere. Luați 1 lingură de 3 ori pe zi între mese.

Însă, cel mai simplu mod de a obține un aport zilnic de iod este să folosiți sare iodată pentru gătit. Tine minte asta!

Dumneavoastră cum vă protejați glanda tiroidă?


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!