7 alimente care întăresc și repară cartilajul osos!

7 alimente care întăresc și repară cartilajul osos!

Publicat de Larisa Moldovan pe 13 December 2020 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Cartilajul acționează ca o pernă, protejându-vă oasele în timp ce vă deplasați. Cartilajul este un tip de țesut conjunctiv care servește ca mediu de legătură între elementele scheletului scheletului, cum ar fi oasele, ligamentele și mușchii.

Cartilajul este regenerat în funcție de ce alimente consumați. Unele cercetări recente au arătat cum alimentele bogate în aminoacizi lizină pot fi de mare ajutor deoarece acest aminoacid este implicat în reînnoirea colagenului, care este partea principală a cartilajului nostru.

7 alimente care întăresc și repară cartilajul osos!

Rodie

Sucul de rodie și rodia conține niveluri mai scăzute ale unei substanțe chimice inflamatorii asociate cu producția unei anumite enzime. Această enzimă este necesară pentru a înlocui cartilajul, dar prea mult din aceasta va uza cartilajul. Se recomandă să consumați rodii și să beți suc natural de rodie în mod regulat, cel puțin o dată pe săptămână.

Migdale

Aceste nuci sunt bogate în acizi grași omega-3, vitamina E și mangan. Omega-3-ul reduce inflamația. Vitamina E este un antioxidant care protejează organismul de inflamații. Manganul ajută glucozaminele să lucreze mai repede și mai eficient pe măsură ce repară articulațiile. O porție mică de migdale pe zi vă va ajuta să vă refaceți cartilajul.

Curcuma și ghimbir

Una dintre cele mai bune modalități de a întreține cartilajul osos este includerea rădăcinii de ghimbir și a curcumei în dietă. Atât ghimbirul, cât și curcuma sunt venerați pentru proprietățile lor antiinflamatoare uimitoare. Nu numai că aceste două super-rădăcini vă ajută să vă protejați cartilajul de daune ulterioare, dar vă pot ajuta și la ameliorarea durerii. jumătate de linguriță de ghimbir ras și 1 linguriță de pudră de curcumă în fiecare zi sunt suficiente pentru a activa acest proces.

Usturoiul

Usturoiul vă protejează articulațiile și cartilajul. De asemenea, puteți mânca și ceapă, praz – aceste alimente conțin compuși organosulfurici și sunt o sursă organică de sulf. Sulful este esențial pentru prevenirea durerilor articulare.

Ulei de cocos

Uleiul de cocos este bogat în uleiuri esențiale care reduc inflamația și durerea, hidratează țesuturile și protejează împotriva virușilor, bacteriilor și ciupercilor care ne afectează corpul. Poate fi utilizat atât intern cât și extern.

Cireșe și fructe de pădure

Orice fructe de pădure precum cireșele, afinele sau murele sunt bune pentru sănătate. Acest lucru se datorează unei substanțe numite antociani, care este responsabilă pentru culoarea lor.

Gelatina

Gelatina are un avantaj – este un remediu natural excelent pentru refacerea cartilajului genunchiului, șoldului și a altor articulații. S-a constatat că gelatina poate ajuta la regenerarea cartilajului, deoarece are o structură similară.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!