6 tipuri de acnee și posibile cauze

6 tipuri de acnee și posibile cauze

Publicat de Larisa Moldovan pe 21 March 2021 in FrumuseteSanatateSfaturi

Toată acneea este împărțită în două categorii: cele care provoacă inflamații și cele care nu. Da, primul tip este mult mai periculos decât al doilea și, în cea mai mare parte, pentru a le vindeca, trebuie să consultați un medic.

Iată care sunt principalele tipuri de acnee înainte de a începe tratarea lor.

1. Cu capul alb

Pete albe sau albicioase neinfecțioase înconjurate de un cerc roșu. Uneori, ele par goale în interior, din ele se poate trage un păr.

Cauze: Acneea cu capul alb apare pe suprafețele contaminate, pe pielea contaminată cu celule moarte ale pielii sau grăsimi subcutanate. Acestea înfundă porii.

2. Cu capul negru

De asemenea, neinfecțioase, marcate cu negru sau maro. Pielea din jurul lor are culoarea obișnuită.

Cauze: indică pori înfundați sau foliculi de păr.

3. Papule

Formațiuni infecțioase sub piele, înconjurate de piele înroșită sau umflată. Se remarcă pe sub piele, roz, dur și neted. Comparativ cu primele două specii, acestea sunt greu de văzut.

Motive:

  • Infecții ale pielii.
  • Reacții alergice
  • Eczemă
  • Negii

4. Acneea

Acnee – formațiuni moi, mari, cu un centru pronunțat. Interiorul este umplut cu un lichid gălbui / alb pe fond roșu. Arată ca niște coșuri cu capul alb, dar infecțioase.

Motive:

  • Reacții alergice (în special la alimente sau iritanți externi)
  • Mușcături de insecte, acarieni
  • Pori blocați cu celule moarte și grăsime subcutanată

5. Acnee subcutanată

Coșuri inflamate, dureroase, umplute cu lichid, situate sub suprafața pielii. Poate provoca inflamații mai profunde ale pielii, iritații și puncte negre.

Cauze: Considerate infecțioase, formate în pori înfundați cu celule și țesuturi adânci sub piele.

6. Blistere

Un coș inflamat începe să doară – astfel coșul devine un blister. Culoarea roșie sau galbenă, dureroasă, de dimensiuni mari și formațiunile moi se află chiar mai adânc decât acneea. Umplut cu lichid sau puroi. Conduce la probleme mai grave ale pielii.

Cauze: coșuri inflamate.

Ai suferit vreodată de acnee? Cum ai reușit să o tratezi sau să reduci apariția ei?


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!