6 simptome care anunță un început de artrită pe care nu trebuie să le ignorați

6 simptome care anunță un început de artrită pe care nu trebuie să le ignorați

Publicat de Larisa Moldovan pe 3 December 2020 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Dacă din când în când aveți dureri inexplicabile, care vin și trec, poate acestea sunt semne de dezvoltare a artritei. Și dacă crezi că aceasta este o boală a persoanelor în vârstă, atunci trebuie să te contrazicem. Artrita reumatoidă este o boală autoimună care afectează persoanele de toate vârstele.

Prin urmare, este important să îi cunoaștem simptomele timpurii, pentru a lua măsuri cât mai curând posibil și a încetini dezvoltarea bolii. Iată care sunt simptomele:

1. Oboseala

Oboseală constantă, însoțită de slăbiciune este primul semn al artritei reumatoide. Această stare este asemănătoare cu cea pe care o ai atunci când ești răcit, doar că nu ai și celelalte simptome ale răcelii. Trebuie să te duci la un consult dacă în ultimul timp ai devenit mult mai obosit fără motiv.

2. Temperatura corpului este scăzută

Un alt simptom care avertizează apariția artritei reumatoide este temperatura scăzută a corpului în mod constant.  Artrita este un proces inflamator și se manifestă exact invers față de febră, temperatura corpului scade.

3. Pierderea în greutate și apetitul slab

Artrita este un proces inflamator care se dezvoltă în țesuturile tale. Și una dintre consecințe poate fi pierderea poftei de mâncare și, prin urmare, pierderea în greutate.

4. Gura și ochii sunt uscate 

Unul dintre cele mai frecvente simptome ale artritei reumatoide este uscăciunea membranelor mucoase ale gurii și ochilor. Și adesea acest simptom apare cu mult înainte de alte simptome mai familiare.

5. Dureri în piept

Unul dintre simptomele cele mai neașteptate, care este cel mai rar asociat cu artrita reumatoidă este o durere în piept, mai ales în timpul respirației. La unii pacienți, inflamația se poate dezvolta în zona pulmonară, lucru care face ca procesul de respirație să fie dureros.

6. Rigiditate articulară

Rigiditatea articulațiilor este cea mai evidentă dimineața când te trezești sau după perioade de odihnă. Articulațiile se umflă și devin dureroase. Artrita reumatoidă se caracterizează prin ruperea simetrică a articulațiilor mici ale mâinilor și picioarelor.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!