6 semne că ficatul tău este plin de toxine

6 semne că ficatul tău este plin de toxine

Publicat de Larisa Moldovan pe 27 November 2020 in SanatateSfaturi

Ficatul este un organ important care ajută la eliminarea toxinelor și a resturilor din corpul nostru.

Dacă nu funcționează bine, atunci se acumulează toxine, otrăvind corpul. Sistemul imunitar este forțat să le distrugă, ceea ce îl va distrage de la activitatea sa principală: lupta împotriva virușilor și bacteriilor. În acest fel, putem deveni mult mai predispuși la multe boli.

Iată câteva dintre principalele semne că ficatul tău nu funcționează corect.

Semnul 1: Creșterea inexplicabilă în greutate.

Dacă ficatul este afectat, nu poate elimina eficient toxinele care atacă corpul. Și stochează aceste toxine nefiltrate în celulele adipoase. Hepatoza hepatică este diagnosticată la 60% dintre persoanele supraponderale.

Semnul 2: Alergii.

De fiecare dată când corpul tău simte că ceva nu este în regulă, ficatul produce anticorpi. Rolul acestor anticorpi este de a ataca alergenii și de ai face să dispară. Însă dacă ficatul este lent, nu va mai avea puterea să lupte. Acești alergeni se vor dezvolta în organism, deoarece ficatul este prea ocupat să elimine toxinele acumulate.

Semnul 3: Oboseală cronică.

Când vine vorba de problemele hepatice, oboseala cronică este cel mai frecvent simptom. Toxinele perturbă metabolismul mușchilor, provocând oboseală și diferite dureri. Mai mult, această oboseală devine și mai gravă atunci când sistemul imunitar începe să lupte împotriva toxinelor.

Semnul 4: transpirație excesivă și miros puternic al transpirației.

Când este suprasolicitat, ficatul se încălzește. Deoarece acesta este un organ mare, când se încălzește, tot corpul se încălzește. Modul său de a se răcori este transpirația excesivă. Această transpirație poate schimba mirosul de transpirație din cauza toxinelor eliminate.

Semnul 5: acnee.

Datorită dezechilibrelor hormonale care pot fi cauzate de toxine, acneea apare pe corp, în zona umerilor – spate, gât, frunte.

Semnul 6: Respirație urât mirositoare.

Respirația urât mirositoare poate fi un semn al unei funcții hepatice slabe.

Dacă aveți oricare dintre aceste simptome, este important să consultați un medic pentru a verifica dacă ficatul dumneavoastră funcționează normal.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!