6 moduri prin care cineva încearcă să te manipuleze și cum să-l înfrunți

6 moduri prin care cineva încearcă să te manipuleze și cum să-l înfrunți

Publicat de Larisa Moldovan pe 7 November 2020 in Dezvoltare PersonalaPersonalitatePsihologie

Cel mai bine este să te ferești de oamenii manipulatori.

Dar dacă manipulatorul este un coleg de muncă sau un apropiat, este mai greu să eviți o astfel de persoană. Pentru a înțelege dacă ai în față un manipulator, analizează-i comportamentul.

Toți manipulatorii fac aceste 6 lucruri:

1) Vor să fie mereu șefi.

Aceștia vor căuta mereu să conducă și să dea sarcini celorlalți pentru a avea pe cine să dea vina dacă ceva nu iese bine. Au nevoie să își justifice mereu eșecurile prin a da vina pe alții.

2) Îi umilește pe cei din jur

Manipulatorii vor face tot posibilul pentru a te face să te simți nedemn de atenția și dragostea lor. Ei te vor face să crezi că nu gândești bine, te vor acuza de tot ce nu merge bine, vei fi oaia neagră ca ei să pară perfecți.

3) Toți din jurul lor sunt vinovați.

Găsirea vinovaților este plăcerea lor cea mai mare, care îi ajută să pară mai buni, arătând cu degetul spre cei care au greșit. Caută să îi facă pe cei din jur să se îndoiască de capacitațile și calitățile lor. Acesta este instrumentul preferat al manipulatorilor.

4) Se joacă cu emoțiile altora.

Manipulatorilor le place să-i facă pe ceilalți să se simtă că nu le este locul acolo. Te vor face să te simți vinovat de sentimentele tale.

5) Nu țin cont de părerea celor din jur.

Manipulatorii analizează totul foarte repede și nu îi permite nimănui să se apropie de ei. Le este teamă să nu le scape ceva de sub control în timpul conversației.

6) Ceea ce spune și ceea ce face nu se potrivește.

Cel mai bun mod de a afla dacă cineva încearcă să te manipuleze este să-i observi acțiunile. Dacă ei spun un lucru și fac altul, este probabil că încearcă să ascundă ceva, pentru că nu au încredere în ei.

Iată 4 sfaturi pentru a vă ajuta să vă feriți de persoanele care sunt manipulatoare:

1) Stai departe de ele.

Acest lucru nu este doar fizic, ci și emoțional. Stabiliți ziduri mentale și nu lăsați manipulatorii să se strecoare în sufletul vostru.

2) Evitați sentimentele de vinovăție.

Manipulatorul va face totul pentru a te face să te simți vinovat. Amintește-ți, numai tu decizi cum să te simți.

3) Apără-ți interesele.

Învață să te aperi într-o conversație, arată-i manipulatorului că știi cum să-ți susții părerea și nu îi vei da controlul asupra situației.

4) Înțelegeți realitatea.

Manipulatorul va încerca să vă distorsioneze viziunea asupra realității. Nu-l lăsa să o facă. Ai încredere în tine și în sentimentele tale și nu te teme să-l acuzi că minte.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!