6 lucruri despre care nu ar trebui să vorbești, nici măcar cu prietenii foarte apropiați

6 lucruri despre care nu ar trebui să vorbești, nici măcar cu prietenii foarte apropiați

Publicat de Larisa Moldovan pe 4 March 2021 in Dezvoltare PersonalaPersonalitatePsihologieRelatiiSfaturiViata

Omul este o ființă socială, comunicarea are o importanță deosebită pentru el. Este foarte dificil atunci când nu există nicio ocazie de a vorbi cu cineva, nu există nimeni cu care să vă împărtășiți gândurile, să vă descărcați de tot ce roade. Dar există câteva subiecte despre care nu ar trebui să vorbești deloc, chiar și cu prieteni foarte apropiați, chiar dacă vrei cu adevărat!

Există oameni care sunt gata, ca să spunem așa, în secret să povestească lumii întregi despre tot ce se întâmplă în viața lor. Cineva, probabil, este interesat, altcineva se plictisește. Pentru ca și voi să nu intrați într-o poziție incomodă cu vorbăria, vă sfătuiesc să eliminați definitiv aceste teme din poveștile voastre.

Bolile tale

Dacă persoanele apropiate sunt cu adevărat interesate de sănătatea ta, atunci nu este nimic în neregulă dacă le spui despre starea ta. Dar diverse vizite la medici, analize, simptome – toate acestea nu sunt foarte interesante pentru oameni. O persoană este atât de aranjată încât îi place să vorbească despre sine și, odată cu vârsta, apar probleme de sănătate și începe să se răspândească pe această temă.

De exemplu, când două femei în vârstă discută despre zahăr sau artrită pe o bancă din curte, atunci cel mai probabil au probleme comune și împărtășesc metode de tratament. Dar hemoroizii, chisturile, tensiunea sau fluxul tău sunt doar problemele tale și nimeni nu trebuie să știe despre ele.

Relațiile din trecut

În general, nu vorbi despre relația ta din trecut car nu a funcționat. Să presupunem că începi o relație cu o altă persoană. Mai devreme sau mai târziu, va trebui să ascultați sau să vorbiți despre trecut. Dar să aștepți în mod deliberat acest moment și să vorbești despre amintiri plăcute nu merită. Acest lucru este neplăcut pentru partenerul dvs.; nu este necesar ca toți prietenii să știe despre asta. Ați început o viață nouă, iar trecutul este în trecut.

Arhiva proprie

Este vorba despre fotografiile tale. Dacă nimeni nu îți cere să le arăți, atunci nu ar trebui să te oferi. Una este este când o persoană îți cere să îi arăți fotografii din vacanța ta de la mare sau când prietenii vor să vadă fotografiile tale din copilărie. Dar, dacă nu vi se cere, nu impuneți! Același lucru este valabil și pentru hobby-urile tale, videoclipurile preferate etc. Prin intruziunea ta, nu vei face o persoană să te îndrăgească, ci, dimpotrivă, o vei face să vrea să fugă!

Secretele altora

Când vorbești despre secretele altor persoane, bârfești. Și este foarte rău să bârfești despre alții. Se poate dovedi că ceea ce ați spus, trecând „din mână în mână”, va fi denaturat și, în cele din urmă, veți fi indicat drept sursa originală!

O să-ți fie rușine, nu-i așa? În special, nu este nevoie să vă băgați în secretele de familie ale altor persoane. Să zicem că afli că soțul prietenului tău o înșală. Ce ai de gând sa faci? Taci sau îi vei deschide ochii? Va fi mai bine dacă rămâneți tăcuți și lăsați cuplul să se ocupe singuri de situație.

Copii altora

Nu poți niciodată să vorbești urât despre copiii altor persoane și să-i critici în fața părinților. Copiii sunt întotdeauna buni pentru mama și tatăl lor, iar cel care vorbește urât despre ei, chiar dacă este adevărat, devine inamicul numărul unu!

Despre realizările lor

Când o persoană, întrerupându-i pe toți cei din jur, vorbește doar despre realizările și succesele sale, este foarte neplăcut să auzi. În primul rând, cu cât oamenii știu mai puțin despre treburile tale, cu atât totul va fi mai bine pentru tine, vor exista mai puțini oameni invidioși și care să te urască. În al doilea rând, dialogul tău cu o persoană se poate transforma într-un monolog, în lauda persoanei iubite.

Uneori este mai bine să rămâi tăcut decât să începi conversații inutile. Există o pauză în conversația ta? Nu o umpleți cu aceste subiecte!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!