6 greșelile cu efect devastator asupra inteligenței emoționale

6 greșelile cu efect devastator asupra inteligenței emoționale

Publicat de Larisa Moldovan pe 19 September 2020 in Dezvoltare PersonalaPersonalitateSpiritualitate

În ultimii 10 ani s-a descoperit că pentru reuşita în viaţă inteligenţa emoţională este mult mai importantă. Vezi care sunt greșelile pe care le fac oamenii cu privire la acest aspect, scrie Daily Science.

Inteligenţa emoţională înseamnă înţelegerea şi gestionarea propriilor emoţii, înţelegerea celor din jur şi crearea de relaţii mai bune cu ei.

O neînţelegere împreună cu gestionarea inadecvată a propriilor emoţii scad foarte mult inteligenţa unei persoane. Iată o listă a celor mai întâlnite greşeli pe care le poate face cineva cu efect devastator asupra inteligenţei emoţionale.

Vezi greșelile cu efect devastator asupra inteligenței emoționale

1. Paranoia.

Potrivit specialiştilor, în momentele de paranoia (Mă înşeală? Sigur mă bârfesc…, M-or da în judecată), o persoană pierde între 30-50% din inteligenţă. În momentele acelea, persoana respectivă nu se poate gândi la nimic altceva. Poţi găsi o soluţie în momentele de paranoia? Sigur că nu.

2: Resentimentele.

Ai aflat că o anumită persoană a îndrugat verzi şi uscate la adresa ta. Ţi se pare că eşti îndreptţit să te superi, mai ales că era cineva pe care îl considerai prieten. “Ce om de nimic, îţi ziceai. Numai că, atunci când păstrezi resentimente împotriva cuiva, inteligenţa ta scade cu 20%, mai ales dacă nutreşti şi gânduri de răzbunare.

3: Regretele.

Ţi se pare normal să regreţi o dragoste pierdută sau o sumă de bani pierdută. Însă nu este o mişcare înţeleaptă. Regretele nu fac decât să-ţi reducă inteligenţa cu puţin 60%. Nimeni nu-şi poate permite să-şi piardă atât de mult din inteligenţă. Nici măcar 1%, ce să mai vorbim de 60%. În plus, nu poţi să te implici într-o nouă poveste de dragoste sau să începi noi afaceri până nu renunţi la regrete.

4: Perfecţionismul.

Nimănui nu-i plac înfrângerile, nimănui nu-i plac pierderile. Însă dintr-un succes nimeni nu învaţă nimic, în schimb, un eşec ascunde o importantă lecţie de viaţă. Ca să nu mai vorbim de faptul că nu poţi evolua dacă nu greşeşti. Nu uita, fiinţele umane sunt imperfecte. Iar încercarea de a-ţi ascunde imperfecţiunea te costă 20% din inteligenţă. Oamenii apreciază onestitatea, iar onestitatea legată de imperfecţiune creează oportunităţi extraordinare.

5. Dorinţa de a controla totul.

Cei mai mulţi oameni vor să controleze tot ce are legătură cu ei. Însă, uneori lucrurile pot merge prost şi nimeni nu poate face nimic. Uneori eşti nevoit să cedezi şi să-ţi spui „Sunt la pământ azi, însă mâine lucruri bune se vor întâmpla”. Apoi o greutate imensă va fi ridicată de pe umerii tăi. Când eşti împovărat de griji, pierzi cam 20% din capacitatea creierului. Renunţa la dorinţa de a controla totul şi vei fi mai inteligent.

6: Sentimentul de vinovăţie.

Se întâmplă oricui să promită că face un anumit lucru, de exemplu să-i răspundă unui prieten la mailul trimis, şi din varii motive să nu-şi poată ţine promisiunea. Asta nu înseamnă că trebuie să simţi mustrări de conştiinţă, să te simţi vinovat că ai uitat să faci un anumit lucru.

În caz contrar vinovăţia nu-ţi dă pace şi nu te lasă să dormi liniştit. Nu e de mirare că astfel, 10% din inteligenţă îşi ia zborul.

sursa: dcnewsDistribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!