6 beneficii ale ceaiului verde pentru minte și corp

6 beneficii ale ceaiului verde pentru minte și corp

Publicat de Larisa Moldovan pe 17 December 2020 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Ceaiul verde este considerat una dintre cele mai sănătoase băuturi de pe pământ. Puteți prepara frunze de ceai verde pentru a face ceai sau le puteți măcina pentru piureuri și deserturi. Ceaiul verde poate fi adăugat chiar și la mâncărurile din orez, paste și cartofi prăjiți.

În primul rând, ceaiul verde este bogat în antioxidanți puternici, cum ar fi catechine și alți flavonoizi. Ceaiul verde conține, de asemenea, minerale de care organismul nostru are nevoie pentru a funcționa corect, precum calciu, fosfor, potasiu, sodiu și zinc.

Principalele beneficii ale ceaiului verde

Următoarele beneficii pentru sănătate oferă ceaiului verde un avantaj puternic față de alte băuturi calde, inclusiv alte tipuri de ceai.

Sprijină sănătatea sistemului imunitar – puternicele proprietăți antivirale, antifungice și antibacteriene ale ceaiului verde vă ajută să vă sprijiniți sistemul imunitar pentru o mai bună protecție împotriva bolilor. Catechinele din ceaiul verde neutralizează, de asemenea, toxinele eliberate de microbii dăunători.

Sprijină sănătatea inimii – Ceaiul verde vă menține inima într-o formă bună prin scăderea colesterolului total, a colesterolului rău și a tensiunii arteriale. Colesterolul ridicat și tensiunea arterială crescută măresc riscul de accident vascular cerebral și atac de cord.

Încetinește îmbătrânirea – catechinele ajută la distrugerea radicalilor liberi din organism. Radicalii liberi pot deteriora ADN-ul dacă nu sunt controlați prin alte substanțe, accelerând procesul de îmbătrânire naturală a corpului.

Oferă energie – Ceaiul verde este excelent pentru o perioadă aglomerată și un necesar mai mare de energie. Acest lucru se datorează faptului că aminoacidul L-teanină din ceaiul verde are un efect calmant în ciuda prezenței cofeinei. L-teanina vă poate îmbunătăți abilitățile cognitive și vă poate ridica starea de spirit.

Ajută la pierderea în greutate – poate ajuta la accelerarea metabolismului, la stimularea arderii grăsimilor și la controlul apetitului. Luate împreună, aceste efecte vă pot ajuta să pierdeți kilogramele în plus mai repede sau să mențineți mai ușor o greutate sănătoasă.

Ajută la stabilizarea diabetului – Ceaiul verde este alcalin în natură, ceea ce înseamnă că are un pH peste 7,2. Persoanelor cu diabet li se recomandă de obicei să mănânce alimente alcaline pentru a-și controla glicemia.

Consumați ceai verde dimineața pentru a avea o minte mai energică și a începe ziua cu un aport de energie.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!