6 alimente de evitat dacă aveți probleme cu tiroida!

6 alimente de evitat dacă aveți probleme cu tiroida!

Publicat de Larisa Moldovan pe 29 December 2020 in Remedii NaturisteSanatateSfaturiViata

Poluarea aerului, stilul de viață necorespunzător, dieta dăunătoare și neregulată au cauzat multe probleme de sănătate. Cele mai frecvente probleme sunt bolile tiroidiene.

Toată lumea știe că este foarte dificil să scapi de problemele tiroidiene, dar astăzi am decis să vorbim, nu despre metoda de tratament a glandei tiroide, ci despre cum să nu agravăm situația!

Iată 6 alimente pe care ar trebui să le evitați dacă aveți o tulburare tiroidiană:

1. Mâncare prăjită.

Mâncarea prăjită este bogată în grăsimi trans și, prin urmare, în tratamentul tulburărilor tiroidiene, trebuie să o evitați! Deoarece grăsimile trans pot inhiba acțiunea medicamentelor.

Un alt dezavantaj al consumului de alimente prăjite este efectul său asupra producției de hormon tiroidian, astfel că medicii recomandă excluderea alimentelor prăjite din dietă.

2. Zaharul.

Eliminarea zahărului din dietă vă va oferi multe beneficii, nu numai îmbunătățirea funcției tiroidiene, ci și nivelurile normale de zahăr din sânge.

Zaharul rafinat afectează pancreasul, care poate deteriora glanda tiroida si reduce producția de hormoni.

3. Cafea.

La bolile glandei tiroide este necesar să refuzați cafeaua, mai ales dimineața. Consumul excesiv de cafea poate afecta funcția suprarenală, ceea ce poate duce la tulburări tiroidiene sau chiar la oboseală suprarenală.

4. Legume crucifere (cum ar fi conopida, varza, broccoli, varza de Bruxelles și legume cu frunze verzi similare). 

Legumele sunt extrem de utile pentru corpul nostru, dar dacă aveți tulburări tiroidiene, nu trebuie să le abuzați. Rețineți însă că aceste legume nu trebuie excluse, ci să le limitați consumul!

5. Gluten.

Fibrele conțin o substanță numită „proteină gliadină”, iar glanda tiroidă este o enzimă similară numită „transglutaminază”, astfel că atunci când mâncăm gluten, corpul nostru luptă cu enzimele tiroide.

Prin urmare, este important pentru toată lumea să știe dacă sunt intoleranți la gluten, deoarece poate dăuna glandei tiroide timp de 6 luni după ce a consumat gluten.

6. Soia.

Dacă aveți tulburări tiroidiene, nu trebuie să depășiți norma zilnică de soia, deoarece vă poate bloca absorbția medicamentelor. Mai bine faceți o pauză între administrarea de medicamente, suplimente, vitamine, iod și soia!

Pentru sănătatea deplină a corpului este important să mențineți glanda tiroidă sănătoasă! Însă dacă aveți probleme cu această glandă, atunci aveți grijă cu aceste alimente, deoarece acestea vă pot agrava starea!


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!