5 tipuri de oameni falși cu care este timpul să rupem orice legătură

5 tipuri de oameni falși cu care este timpul să rupem orice legătură

Publicat de Larisa Moldovan pe 22 November 2020 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieRelatii

Aceștia sunt oamenii cu care este timpul să rupi legătura:

1. Oameni în care nu poți avea încredere

O relație sigură este bazată pe încredere reciprocă, astfel încât oamenii vor avea libertatea de a-și exprima cele mai profunde gânduri, sentimente și experiențe.

Căutăm prieteni care să ne ajute să luăm decizii în viața noastră. Prin urmare, avem încredere în ei și le împărtășim secretele noastre. Dar dacă se întâmplă ca un secret care îți poate strica reputația să devină public, atunci fi sigur că nu mai poți avea încredere în ei și este mai bine să ne detașăm.

2. Oameni care nu te respectă ca persoană

Merităm să fim înconjurați de oameni care ne tratează cu respect, iar noi, la rândul nostru îi vom trata pe ei cu același respect.

Dacă nu îți pot respecta dorințele, nu au ce căuta în viața ta. Dacă nu îți pot respecta alegerile, atunci mai bine îi îndepărtezi de tine.

3. Oameni care te învinovățesc

Cu toții am întâlnit cel puțin o persoană care ne-a învinovățit atunci când nu am vrut să îi oferim un serviciu. Cu toate acestea, nu trebuie să te simți vinovat, este normal să mai spui „nu” atunci când este cazul.

A spune „nu” cuiva și a te simți vinovat pentru asta face parte din viață, dar nu ne face o persoană rea. Dacă prietenii tăi nu pot accepta un refuz cel mai probabil sunt doar pe interes și ar trebui să rupi legătura cu ei.

4. Oameni care nu vor să evolueze

Uneori ne place să încercăm să ajutăm oamenii din viața noastră. Le dăm sfaturi bune, le spunem că se pot descurca mai bine. Încercăm să-i facem să evolueze ca persoane, dar de cele mai multe ori eșuăm.

Fiecare om învață în propriul lui ritm atunci când va fi pregătit. Prin urmare, atunci când oamenii din viața noastră nu vor să se schimbe, ajungem noi înșine să ne schimbăm. Iar acesta nu este un bun, mai bine ne îndepărtăm de astfel de oameni pentru a nu ne trage în jos.

5. Oameni care sună doar când au nevoie de ceva

Prietenia funcționează printr-un schimb comun de favoruri. Dar, din păcate, există oameni care ne sună doar atunci când au nevoie de ceva. Dacă nu mai sună pentru a te invita la o plimbare, a povesti sau pentru a petrece timp împreună, dar sună regulat pentru a-ți cere favoruri, înseamnă că sunt doar pe interes și ar trebui să îi îndepărtați.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!