5 tipuri de dureri de cap și modalități de a scăpa rapid de ele

5 tipuri de dureri de cap și modalități de a scăpa rapid de ele

Publicat de Larisa Moldovan pe 27 February 2021 in SanatateSfaturi

Probabil că nu există nicio persoană în lume care să nu simtă ceea ce numim „durere de cap”. În unele cazuri, puteți rezolva singuri problema, în altele ar trebui să mergeți imediat la medic.

Pentru a lua decizia corectă, am adunat mai multe sfaturi detaliate pentru dvs. despre cum să determinați tipul de durere de cap, să găsiți cauza și să vă atenuați starea.

Cefalee tensionată

Acesta este cel mai frecvent tip de durere de cap din lume – fiecare dintre noi a experimentat-o ​​cel puțin o dată în viața sa.

Semne. Aceasta este de obicei o durere ușoară, care nu pulsează. Perimetrul părții superioare a capului simte presiune, ca și când ai purta o cască strâmtă. Ți se poate părea că mușchii frunții și ochilor sunt foarte tensionați și nu-i pot relaxa. Intensitatea crește adesea seara.

Motive. O astfel de durere poate fi asociată cu stres sever, oboseală, postură slabă și poziție incomodă a capului pentru o lungă perioadă de timp. Cronica este rară (mai puțin de 3% din cazuri) și este adesea asociată cu leziuni ale mușchilor capului și gâtului.

Cum se tratează. Pentru a scăpa de o astfel de durere de cap este de obicei nevoie de un analgezic. Cu toate acestea, aveți grijă: nu trebuie să abuzați de pastile. Dacă durerea de cap apare foarte des și nu durează mult, este mai bine să consultați un medic. De asemenea, încercați să faceți exerciții ușoare, masând în mod regulat umerii și gâtul, petreceți mai mult timp în aer pentru a scăpa de stres.

Cefalee sinuzală

Apare o dată cu inflamația sinusurilor. Însoțită de febră, umflături faciale, tensiune în frunte și pomeți.

Semne. Presiune severă și durere la nivelul sinusurilor: frunte, sprâncene, sub ochi. La mișcarea bruscă a capului sau la o aplecare în față durerea se amplifică. Nasul nu poate respira, congestia practic nu trece. Stare de oboseala constantă.

Motive. Apare împreună cu infecție și inflamație a sinusurilor. Datorită obstrucției apare o senzație de presiune în frunte, iar lipsa oxigenului duce la oboseală. Poate apărea ca o complicație după o răceală sau poate fi rezultatul unei alergii sezoniere.

Tratament. O astfel de durere de cap rareori dispare de la sine. Dacă aveți alergii, antihistaminicele vă pot ajuta. În caz contrar, ar trebui să consultați un medic cât mai curând posibil, care probabil va prescrie antibiotice.

Migrenă

Toate simptomele migrenei apar în timpul unui atac care are 4 etape de dezvoltare, deși nu toate pot fi exprimate pe deplin.

Motive. Migrena este adesea o tulburare a proceselor metabolice sau a vaselor creierului. Există, de asemenea, o predispoziție ereditară la dezvoltarea acestei boli.

Cum se tratează. Nu există tratamente complete pentru migrene. Cu toate acestea, la cei mai mulți oameni dispare de la sine. Există multe medicamente pentru ameliorarea simptomelor, alegeți medicul potrivit care vă va ajuta. Exercițiile fizice regulate și menținerea în formă vă vor îmbunătăți foarte mult bunăstarea.

Cefalee cluster

Acest tip de durere este rar: apare la aproximativ 1% din populația lumii, iar în 80% din cazuri este vorba de bărbați.

Semne. Durerea în zona ochilor apare mai des noaptea, de obicei pe o parte a capului. Ochii se pot înroși, apar lacrimi și fotosensibilitate puternică. Durează de la 15 minute la 1 oră și se repetă zilnic. Și apoi poate dispărea, uneori chiar și pentru câțiva ani.

Cauzele exacte nu sunt cunoscute, dar pot fi legate de ceasul biologic al unei persoane, deoarece durerea apare în anumite momente ale zilei.

Tratament. Aceste tipuri de durere sunt dificil de tratat deoarece apar sporadic și pot dispărea la fel de imprevizibil. Tratament numai pe bază de rețetă.

Mahmureală

Motive. Există multe speculații cu privire la modul în care alcoolul contribuie la durerile de cap. Una dintre ele este că alcoolul dilată vasele de sânge din creier și perturbă serotonina. În plus, alcoolul deshidratează organismul, iar deshidratarea este, de asemenea, cunoscută pentru a provoca atacuri de migrenă.

Cum se tratează. Cel mai bun remediu este un calmant, apă multă și un somn bun. Dar nu ar trebui să tratezi o mahmureală cu o glumă. Dacă aveți dureri de cap, chiar și după o doză mică de alcool, aceasta poate fi o formă ușoară de migrenă, iar alcoolul provoacă pur și simplu mici atacuri în creier, ceea ce înseamnă că pe viitor puteți dezvolta un atac cerebral.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!