5 sfaturi pentru oamenii nemulțumiți de ei înșiși

5 sfaturi pentru oamenii nemulțumiți de ei înșiși

Publicat de Larisa Moldovan pe 4 November 2020 in Dezvoltare Personala

Toată lumea vrea să fie fericită, dar nu toată lumea știe cum să realizeze acest lucru. Prin urmare, există mult mai mulți oameni nefericiți decât oameni fericiți și mulțumiți.

Dacă sunteți constant nemulțumiți de voi înșivă, pot exista motive specifice pentru aceasta.

1. Nu știi ce vrei.

Oamenii sunt adesea nemulțumiți de ei înșiși, deoarece nu știu ce vor de la viață. Nu pot stabili obiective clare pentru ei înșiși și pur și simplu se lasă duși de val.

2. Își supraestimezi așteptările.

Stabilindu-și obiective înalte și fără a obține rezultatul așteptat, oamenii ajung să sufere la final.

3. Te străduiești în mereu pentru realiza mai mult.

O persoană care se străduiește întotdeauna să realizeze tot mai mult, se plictisește repede cu de ceea ce are deja și nu apreciază suficient ce a realizat.

Pe de o parte, o astfel de dorință vă permite să mergeți înainte tot timpul și să vă stabiliți noi obiective. Pe de altă parte, o persoană care uită să se bucure de succesele sale și ajunge să nu le mai observe.

Fără să te bucuri de micile realizări, îți vei pierde treptat încrederea în abilitățile sale. Așa apare frustrarea și nemulțumirea față de sine.

4. Sunteți înconjurat de persoane nepotrivite.

Cercul de prieteni afectează direct starea de spirit a unei persoane. Dacă sunteți înconjurat de oameni care privesc viața pesimist, atunci în timp veți ajunge să vedeți doar lucrurile rele.

Într-un astfel de mediu, este dificil să te bucuri de viață și să privești lumea pozitiv. Există o dorință tot mai mare de a critica pe toți cei din jur – și pe tine.

5. Te simți special.

Să ai încredere în tine nu este deloc rău. Cu toate acestea, această calitate trebuie susținută de acțiuni care vor fi apreciate de alții.

Dacă o persoană se consideră specială, iar cei din jur nu au aceeași părere, atunci ea devine nervoasă. Nu poate înțelege de ce se întâmplă acest lucru și de ce nu primește atenția pe care o așteaptă.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!