5 semne care indică că o persoană își dezvoltă conștiința Lui Dumnezeu

5 semne care indică că o persoană își dezvoltă conștiința Lui Dumnezeu

Publicat de Larisa Moldovan pe 8 October 2023 in CredințăPersonalitateSpiritualitate

O persoană ale cărei conștiințe se deschide către Dumnezeu poate fi distinsă la fel de ușor ca un bogat de un sărac, un sănătos de un bolnav sau un om educat de un ignorant.

Felul în care merge, vorbește, gândește, și acționează în anumite situații – aceste acțiuni simple dezvăluie nivelul său.

Iată câteva semne ale unei persoane care a atins conștiința Lui Dumnezeu. Prin ele, puteți evalua dacă mergeți în direcția corectă sau nu.

1. “Vai, cuvintele pe care le-a rostit”

Nu întâmplător există un proverb care spune că este greu să identifici un prost, mai ales dacă este bine îmbrăcat, până nu deschide gura.

Principalul indicator care diferențiază o persoană cu conștiință divină este vorbele sale. El vorbește des despre Dumnezeu și despre tot ce este legat de El. Nu doar când este obligat să facă asta, cum ar fi în fața camerei sau în predici, ci și în viața de zi cu zi. El trăiește după aceste cuvinte.

În cuvintele sale nu veți găsi chemări la violență, condamnare sau judecată. El vorbește despre bine, iubire și iertare.

2. Lipsa dorinței pentru plăcerile senzuale

O persoană care și-a dezvoltat conștiința divină încearcă să renunțe la dorințele pentru plăcerile senzuale, atât în minte, cât și în fapte.

Aceste dorințe nu pot fi refulate, indiferent cât de mult le ascunde cineva, ele ies totuși la suprafață.

O persoană care are conștiința Lui Dumnezeu, aceste dorințe dispar de la sine, fără constrângere sau efort. Este bine să lucrați la voi înșivă în acest sens.

3. Absența atașamentului și a mâniei

O persoană care a dezvoltat conștiința divină este liberă de atașamente (mai ales materiale) și de resentimente. Chiar și atunci când lucrurile merg prost și suferă pierderi, o astfel de persoană nu simte mânie.

El înțelege că în acea situație a ales cel mai bun scenariu pentru el. Și Dumnezeu îi aduce suferință minimă.

Spre deosebire de opinia comună că trebuie să suferim, nu, Dumnezeu nu este sadic și iubește copiii Săi, așa că încearcă să ușureze cât mai mult destinul nostru.

4. Reacția față de evenimentele din jur

În lumea noastră agitată, zilnic au loc evenimente care pot fi considerate bune sau rele.

Cine trăiește prin conștiința Lui Dumnezeu încearcă să reacționeze la fel de calm atât la bine, cât și la rău (el nu se bucură prea tare atunci când lucrurile merg bine și nu se supără atunci când lucrurile merg prost). Înțelege că totul este voința Lui Dumnezeu și că totul se desfășoară conform unui plan bine stabilit.

5. Autocontrol

Poți ușor să recunoști o persoană care și-a cunoscut propriul suflet după modul în care își controlează sentimentele.

Nu este sclavul sentimentelor sale, nu se lasă prins în capcanele lor, așa cum fac majoritatea dintre noi, nu se ascunde de ele, nu se înșală pe sine.

Este asemănător unui îmblânzitor de fiare, trebuie să aibă putere și autocontrol pentru a le ține sub control și pentru a nu fi stăpânit de ele.

În această listă nu am inclus, de exemplu, faptele bune și caritatea. Adesea, forțele întunecate se ascund în spatele lor și poți atrage un cal troian în viața ta.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!